Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6241451 www.bgdnes.bg

Ченге посочва убиеца на Отвертката

Полицай посочва в съдебната зала анестезиолога Николай Крастоянов, като човекът с ножа по време на убийството на 27-годишният Николай Радев-Отвертката в Дупница. Служителят на МВР е призован като свидетел по делото, което се точи от година в Окръжния съд на Кюстендил. Ченгето дава обяснения не в качеството си на униформен, а като неволен очевидец на кръвопролитието в заведение "Колата" на 11 март 2014 г.
Тогава 27-годишният Николай Радев е прободен смъртоносно с остър предмет при нападение от лекарската фамилия Карастоянови - стоматологът Владимир и двамата му синове - анестезиологът Николай и брат му Иван. В момента тримата са подсъдими за умишлено убийство на младия мъж. Николай Карастоянов е обвинен като извършител, а баща му и брат му като помагачи. След кратък престой в ареста тримата бяха освободени.
Ченгето не е единственият свидетел, който посочва извършителя на престъплението пред магистратите. Полицаи, които са били в болницата, където раненият Радев е откаран, го чули да казва, че Карастоянови са го намушкали. Самите Карастоянови отричат някой от тях да е промушвал с нож Николай Радев. Острие и до момента не е открито.
Защитната версия на Карастоянови е, че по време на скандала опонентът им паднал през витрината на заведението. Тя се счупила и бил прободен от парче стъкло. Тройна съдебномедицинска експертиза обаче опровергава сценария на лекарската фамилия за убийството на Николай. Заключението на лекарите, между които има безспорни авторитети в патоанатомията, е, че смъртоносната рана на Радев е нанесена с нож. Експертите са категорични, че пораженията по тялото на жертвата не са от стъкло. Тройната експертиза ще бъде изслушана на следващото заседание по делото през юни. Тогава пред магистратите трябва да бъде представено и още едно експертно заключение, а именно психофизиологичен анализ на подсъдимите. Той трябва на този етап да определи в какво състояние са били в деня на престъплението преди три години.
С приемането на тези две експертизи процесът върви към своя финал. Разпитани са всички 51 свидетели, с изключение на двама, които са в чужбина и техните показания не са от съществено значение за изясняване на фактите. Очаква се на следващото заседание въпросните свидетели да бъдат заличени и да не бъдат търсени, за да се явят пред магистратите. След тази процедура е възможно да се премине към пледоарии на страните и произнасяне на съда.
Според разследването фаталната развръзка е предхождана от разправия между Николай Радев и Владимира Карастоянова, дъщеря на анестезиолога Николай. Младата жена се обадила на баща си и му казала, че Радев й досажда. Анестезиологът пристигнал в заведението да търси сметка на Радев. Бащата на Владимира носел със себе си нож с острие около 10-12 см, установили разследващите. Между двамата мъже избухнал скандал, който бързо ескалирал. Не след дълго, за да подкрепят Николай Карастоянов, пристигнали баща му и брат му. Те носели със себе си метален прът с дължина около 30 см. В разгара на разправията Николай Радев е прободен с остър предмет в коремната област. Младият мъж издъхнал в реанимацията на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Дупница. Там във вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов, който нанася фаталната рана на Радев, бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент и се наложило да участва в лекарския екип, опитал да спаси живота на жертвата.

Камери запечатват касапницата

Три охранителни камери са заснели случващото се в нощта, в която е убит Николай Радев. Според запознати на някои от кадрите се вижда един от тримата Карастоянови да напуска бързо с колата си мястото на жестокото престъпление. Носи в ръката си предмет, който проблясва. Предполага се, че това е ножът, с който Николай е прободен смъртоносно. Най-веротно острието е изхвърлено в някой от

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама