Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6247478 www.bgdnes.bg

Украински националисти биха и хвърлиха в кофа представител на българската общност там

Украински националисти пребиха и изхвърлиха в кофа за боклук представител на българската общност в Украйна, предаде "Дарик". Василий Кащи, който е един от общинските съветници в Белгород, е гласувал срещу отдаването на парцел за строителство на православна църква на непризната от никого Украинска патриаршия.

В резултат на това група активисти от една от местните управляващи партии - Народен фронт е нападнала Кащи, информира Дарик Антон Киссе, президент на Асоциацията на българите в Украйна. Той допълни, че се е обърнал към Службите за сигурност на Украйна и към губернатора на Одеска област с искане нападението на евромайданците да бъде разследвано.

Нападението се случва преди седмица около сградата на местния градски съвет, където се разглеждал въпросът за предоставянето на земя на непризнатата от никого патриаршия. След като Кащи гласувал против, на излизане от заседанието върху него се нахвърлили украински националисти, били го, залели го със зелена боя и го изхвърлили в кофа за боклук.

След няколко дни председателят на асоциацията на местните българи и депутат в украинския парламент Антон Киссе се обърнал към службите за сигурност, съобщи самият той пред Дарик.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама