Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6247937 www.bgdnes.bg

Цар Киро грохна

Кирил Рашков навърши 75 години

Празнува рожден ден с уиски за 1300 лева, седнал на трона

Грохнал Цар Киро навърши 75 години. Кирил Рашков отбеляза преклонната си възраст с купон за стотици хиляди левове и заобиколен от най-близките си хора, видя "България Днес".
Видимо отслабнал, посърнал и омаломощен, циганският бос прекарва празника си, потънал в златния си трон. Няма и помен от някогашния закръглен и силен мъж, който се пъчи важно на престола си, забелязва се от снимки на юбилея.


Рожденият ден на главата на "царската" ромска фамилия е празнуван в тесен семеен кръг. Само най-близките му роднини и приятели присъстват на същинското тържество, издават запознати. За сметка на това стотици са тези, които го посещават по случай празника. През целия празничен ден от палата му влизат хора с букети и армагани, а излизат с празни ръце, разказват комшии на Цар Киро.

Реклама


Аудиенцията при ромския владетел е предварително организирана в специален ред, за да не стават опашки. След стриктна проверка от въоръжена до зъби охрана всеки одобрен получава възможността да целуне ръка на седящия на трона си Рашков и да му изкаже искрени пожелания за здраве и дълъг живот, разказват хора от ромската фамилия.
След като върволицата от посетители се изрежда, идва ред на същинското празненство. Нает е известен шеф готвач, който приготвя на място богато угощение. Сервитьори в униформи поднасят изкушаващи екзотични ястия от шестстепенното меню, придружени от специална селекция вина. Сред алкохола несъмнено обаче най-впечатляващо се оказва уискито, което Цар Киро осигурява за своите скъпи гости. Кирил Рашков се бръква дълбоко в джоба за 25-годишен "Мортлах". Бутилка от кехлибарената течност на едро струва над 1300 лева, издават специалисти.


Веселбата продължава до зори, а отбраните гости танцуват кръшно под звуците на духов оркестър. За съжаление самият Цар Киро не успява да се наслади на празника си заради влошеното си здраве, издават неговите близки.
Семейството на ромския бос пази в пълна тайна здравословното му състояние. Единствено се знае, че Кирил Рашков претърпява спешна сърдечна интервенция в частна клиника в Париж, в която работи един от най-добрите лекари в областта. Цар Киро плаща над 200 000 бона за ВИП обслужване, разказват запознати.
Стъпвайки на родна земя, на Рашков му се налага отново да хване самолета и да замине за чужбина. Заедно със сина си принц Ангел той посещава частна клиника в Истанбул, където се консултира с още едно светило в сърдечната хирургия, издават източници до "царската" фамилия.


Проблемите на Цар Киро със сърдечния мускул са отдавна. С оплакванията си за болки вляво той успява да отложи не едно и две дела срещу него, които се водят от години. Такъв е и случаят с процеса за нападение на журналисти. Цар Киро застава на подсъдимата скамейка по обвинения за хулиганство, след като през 2014 година нападна репортери пред хотела си в Пловдив. Двама журналисти се озовават там по сигнал на комшии на ромския богаташ, с които е влязъл в жесток конфликт.


Кирил Рашков все пак ще трябва да влезе в затвора и да излежи двегодишна присъда за незаконно притежание на живак, която окончателно му бе наложена.

Звярът от Дъфтаун

Известният с производството на тонове фалшив алкохол Цар Киро се оказва ценител на изтънчените питиета, видя "България Днес". Кирил Рашков не се скъпи и се глези само с качествени спиртни напитки. Сред любимите му марки уиски е ултраскъпото "Мортлах". Кехлибареното бижу е наричано още "Звярът на Дъфтаун".
"Комбинира аромат на стилни плодови и флорални нотки с богат, комплексен и изтънчен послевкус", обясняват експерти.


Кирил Рашков си угажда с 25-годишния представител на ултраскъпата серия. Най-ниската цена на бутилка от този вид е 585 британски лири, а левовата равностойност е над 1300 лева.
От семейството на любимото на Цар Киро питие е и най-старото малцово уиски в света - 70-годишно „Мортлах Спейсайд“. Цената на бутилка от него надхвърля 10 000 британски лири, което е над 22 400 лева.

Реклама
Реклама
Реклама