Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6290229 www.bgdnes.bg

УЕФА шамароса ЦСКА-София

ЦСКА-София изяде тежък шамар! УЕФА извади отбора на Гриша Ганчев от жребия за Лига Европа в последния момент. Така бе нанесен болезнен удар по амбициите на новосъздадения клуб да се легитимира като наследник на автентичния ЦСКА.
Преди жребия ръководството на "червените" демонстрира увереност в своята кауза. Летяха декларации, в които се твърдеше, че участието на отбора в Лига Европа за сезон 2017/2018 година е осигурено успешно. На жребия в Нион беше изпратен Димитър Пенев като официален представител на клуба.
Стратега трябваше да изживее срама да бъде пратеник на отбор, който не е допуснат до жребия. "България Днес" го потърси за коментар, но той не отговаряше на мобилния си телефон.
ЦСКА-София излезе с поредно изявление след излагацията в Швейцария.
"Буквално минути преди началото на жребия УЕФА без никакво предизвестие извади ЦСКА от участие в Лига Европа - пише в декларацията. - Клубът ще предприеме всички възможни мерки за защита на своите права и извоюваното на терена право на участие."
Вместо "червените" в същия поток на европейския клубен турнир намери място "Дунав" (Русе). "Драконите" заеха първата позиция сред непоставените. Те ще се изправят срещу казахстанския "Иртиш". Този отбор е воден от българския треньор Димитър Димитров-Херо.
В Русе не крият радостта си от развитието на сагата и пуснаха писмо до медиите.
"Дунав" се завръща в европейските клубни турнири след 42 г. пауза - радват се "драконите". - Благодарение на усилената работа на адвокатския екип, който ни помогна и кореспонденцията ни с УЕФА в часовете, предшестващи жребия, интересите на клуба, футболистите и феновете ни са защитени. Правдата възтържествува и "Дунав" ще участва в турнира Лига Европа. Вече получихме официално писмо от УЕФА, което да удостовери това. Жребият също бе изтеглен."
Другите два български отбора в Лига Европа изтеглиха съперници, които изглеждат преодолими.
"Левски" ще бъде домакин на черногорския "Суитеска" на 29 юни в София. Съперникът на "сините" завърши на четвърто място в местния шампионат.
"Суитеска" спечели Купата на страната за първи път в своята история. Тимът от Никшич е двукратен шампион на Черна гора - през 2013 и 2014 г. Това ще е негово пето участие в евротурнирите. До момента "Суитеска" не е успявал да преодолее нито един свой съперник. Футболистите на тима играят със синьо-бели екипи, а прозвището им е "сините". Стадионът на отбора носи името "Край Бистрице". Съоръжението е с капацитет 6180 места. Ако „Левски“ отстрани този отбор, ще се изправи срещу „Хайдук“ (Сплит) във втория кръг.
"Ботев" ще играе с "Партизани" (Албания). "Канарчетата" са гости в първия мач.
В жребия за втория предварителен кръг

на Шампионската лига "Лудогорец" влиза като фаворит в сблъсъка с литовския шампион "Жалгирис". "Орлите" гостуват в първия мач във Вилнюс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама