Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6291392 www.bgdnes.bg

Да спасим Иво от тумора

15 000 лв. само за десет дни трябва да събере 15-годишният Иво от Радомир за неотложен преглед и вливане на лекарството "Авастин" в Международния институт по неврология в германския град Хановер.


Лечението трябва да започне на 3 юли (понеделник) от 9 ч., а парите трябва да се преведат по-рано. Това е офертата, изпратена от лекаря на Иво - проф. Маджид Самии. Той е медикът, който е извършил четирите мозъчни операции на Иво досега.

Реклама


Тъй като държавата не поема и стотинка от необходимите средства, а в банковата сметка на момчето са останали дребни пари след множеството хирургични интервенции в Германия, семейството на борбеното момче отправя апел за помощ към всички българи.


"Държавата не обича децата си и ги оставя сами да се борят. Ако пропуснем тези прегледи, тестове и лечение, става много лошо. Години наред взимаме заеми, борим се със зъби и нокти, но е страшно трудно", сподели пред вестника майката на Ивчо.


Положението става още по-неприятно, след като от Фонда за лечение на деца в чужбина отказват да подпомогнат момчето да закупи лекарството. Една доза от него надвишава 3000 лв.


Който иска и може да помогне, трябва да преведе средства по дарителската сметка на Иво:


POSTBANK
BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов


Може да изпратите и есемес с текст DMS IVO на номер 17 777.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама