Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6294620 www.bgdnes.bg

Бащата на Чочо и жена му на метри от атентатора в Брюксел Бяхме на косъм от смъртта!

Иван Попйорданов и съпругата му Диана Андреева се разминаха на метри от атентата в Брюксел, който не взе жертви, но изплаши хиляди на централната гара вчера.
"Бясна съм, късмет е, че сме живи. Разминахме се само на 10 минути с мъжа ми от експлозията. Всъщност атентаторът е задействал едно взривно устройство, като не е успял да го включи, но е привлякъл внимание и така са го хванали", обясни ни Диана.
Двамата с бащата на Чочо са били извън гарата и са вървели към спирка "Шуман". "Добре че се забавихме малко, чист късмет и че няма жертви. Това си беше терористичен акт. Добре че жандармерията действа изключително бързо", обясни емоционално Андреева. Според нея хората вече са се успокоили и градът е нормализирал движението си. "Доста дълго време бяхме блокирани, защото хотелът ни се намира точно в обсега, пълен с полиция. Слава на Бога, че всички се разминахме само с уплаха. Но трябва да се вземат крути мерки, няма да дадем Европа на тези хора и те трябва най-сетне да го разберат, не може с меки действия да постигнем резултата, който ни е нужен", разпали се Диана.
36-годишната жена сподели още, че със сигурност ще запомни тази дата в живота си, защото никога не й се е случвало да е на косъм от смъртта. "Сега съм спокойна вече, опитах да видя какво се случва, като се качвах на високи места, за да зърна поне журналисти от международни медии, да поговоря с тях, но периметърът бе много голям на затварянето и нищо не успях да направя", обясни още Андреева.
Освен че можем да изразяваме гражданската си позиция, тя смята, че всички трябва категорично да дадем отпор на терористите и това трябва да започне от политиците. "Няма да им дадем Европа, каквото и да искат да правят", завърши Диана и сподели, че няма да прекратяват екскурзията си с мъжа й заради случилото се в Брюксел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама