Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6297931 www.bgdnes.bg

Отборът от НБА "Бруклин Нетс": Везенков е елитен стрелец!

Александър Везенков стана първият българин, който бе избран в Драфта на НБА. "Бруклин Нетс" му гласуваха доверие и го взеха под №57. Играчът на "Барселона" бил наблюдаван от доста време от американския отбор.
Шон Маркс, шампион на НБА и като играч, и като треньор, а понастоящем генерален мениджър на тима от Ню Йорк лично е посетил каталунската столица, за да гледа нашето момче. "Везенков е елитен стрелец", коментира Маркс относно избор №57 в Драфта.
Александър Везенков няма да направи големия преход от Испания към НБА още тази година и ще остане поне още един сезон в "Барселона". Това съобщава специализираното издание Nets Daily, което следи всичко около отбора на "Бруклин".
До последно преди церемонията името на Везенков се свързваше най-вече с изборите, с които разполагаше "Денвър" - №49 и №51, както и с №56 на "Бостън Селтикс". 21-годишното крило има още две години от договора си с "Барселона". Сашо е с реален шанс скоро да се превърне във второто българско име, което да заиграе в НБА, след като Георги Глушков стори това през 80-те години на миналия век.
Везенков направи най-добрия си сезон в "Барса". Той игра във всичките 30 мача на каталунците в Евролигата и се отличи със 7,5 точки, 3,2 борби и 1,1 асистенции средно на мач. Българинът бе в челото на индивидуалните класации за успеваемост на стрелбата за 2 точки (67,6%) и 3 точки (47,6%).
Тази година, освен него, в Драфта ще има само още 10 европейски играчи за двата кръга. Очаквано "Филаделфия" взе Маркел Фулц под №1, Лейкърс избраха Лонзо Бол под №2, а с №3 "Бостън" прибра Джейсън Тейтъм.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама