Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6299574 www.bgdnes.bg

Шефът на МВР в Бургас: Тялото на починалата украинка не е откраднато

"Тялото на починалата украинка не е открадното и няма спор между полицията в Бургас и медиците в болницата", това заяви пред "24 часа" ст. комисар Калоян Калоянов – директор на МВР-Бургас като опроверга слуховете за украинката от днес.

В различни медии днес плъзна новина, която сочи, че тялото на жената е било изнесено от неясна погребална агенция, без да му се направи експертиза от съдебен лекар.

Реклама

"Няма подобно нещо. Въпросната жена е починала на плажната ивица пред очите на нейните близки и роднини. Те са подали сигнал на 112 и лекарят на място е констатирал смъртта и е написал смърния акт. Тогава е посочил ясно и причината за смъртта - сърдечна недостатъчност.", категоричен е Калоянов.

Директорът на полицията обясни, че в подобна ситуация не е нужна съдебна експертиза, и информацията, която е разпространена е съчинена лъжа. Причината тялото да е транспортирано до съдебна медицина в Бургас е, защото украинското семейство е имало нужда от време, за да осигури транспорт на починалата им близка до Украйна.

Жената е имала проблеми със сърцето заради наднормено тегло и това причината за нейната внезапна смърт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама