Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6299730 www.bgdnes.bg

Ужас на пътя в Бургаско - седем трупа само за часове

Седем души загинаха в тежки катастрофи в Бургаско само за денонощие, като пет от тях при зверската катастрофа, станала днес по пътя от кв.Ветрен към Бургас.

Вече стана ясно, че загиналите са три жени на възраст 62 г., 68 г. и 74 г. и двама мъже на 78 и 87 г., всички от Бургас.

Реклама

Зад волана на автомобила "Фиат пунто", с който групата пенсионери пътувала, е била загиналата впоследствие  68-годишна жена.

Тежкият инцидент настъпва около 13.55 ч. на пътя Бургас – кв. „Ветрен”, в района на км. 488 +0.  „Фиат Пунто” с бургаска регистрация навлиза в насрещната пътна лента, по която пътуват автомобили от Бургас в посока София / вероятно навлизането е осъществено при вход за кв. „Ветрен” непосредствено до края на автомагистрала „Тракия”/, като допуска челен сблъсък с л.а. „Рено Сценик”, със софийска регистрация, управляван от 46 годишния В.А. от София.

Вследствие на инцидента е засегнат и още един лек автомобил – „Опел Корса”, с кърджалийска регистрация, управляван от 42 годишния Я.С.

 Водачът на реното В.А. е откаран и настанен за лечение в отделение „Реанимация” на болница „Бургасмед” с повърхностна травма на главата, травматичен шок и фрактура на левия крак.

Отново днес, около 13.03.т.г. по пътя Бургас – Малко Търново, малко след Звездец, в условията на десен завой, мотоциклетист се удря челно в лек автомобил с чуждестранна регистрация, пътуващ към Бургас От удара отскача и се блъска във втори лек автомобил. От инцидента на място е загинал мотоциклетиста.

Около 10,50 ч. на 23 юни  на пътя между Поморие и Ахелой, в района на „Солниците”, случайно минаващ помориец забелязал в канавката мотоциклет и тяло на човек. Установено е, че трупа е на 22 годишния Д.Ц. от Поморие.

Все още не е установена датата и причините за настъпилия тежък пътен инцидент. По случая е образувано досъдебно производство.

Реклама
Реклама
Реклама