Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6300677 www.bgdnes.bg

Убиецът на Паоло скочи на прокуратурата

Убиецът на 4-годишния Паоло от Стара Загора Георги Сапунджиев скочи на прокуратурата от затвора заради прекратено разследване.

Бруталният джигит, който на 2 юни 2014 г. премаза с джипа си на пешеходна пътека малкия Паоло, се кани да съди магистратите, които са прекратили дело срещу неизвестен извършител, за когото убиецът твърди, че му е нанесъл побой.
В момента Сапунджиев изтърпява в зандана 6-годишната си присъда за смъртта на 4-годишното детенце. Макар и зад решетките, където трябва да изкупи вината си, наглецът е подал жалба срещу решение на Районната прокуратура в Стара Загора. В нея виновникът за гибелта на момченцето твърди, че след инцидента е бил нападнат и ударен на три пъти с камък в главата от неизвестен извършител. В резултат на ударите последвало временно разстройство на здравето му, което било престъпление от общ характер. Без да се церемони обаче, преди броени дни съдът категорично посече мераците на наглия джигит. От определението става ясно, че на фаталния 2 юни 2014 г., когато Сапунджиев премазва невръстното дете, наистина му е била причинена лека телесна травма. В него се посочва обаче, че с поведението си престъпникът не само грубо е нарушил обществения ред, като, пренебрегвайки всякакви забрани и несъобразявайки се с обстоятелството, че пешеходната зона е пълна с хора, е причинил катастрофа с фатален резултат, но е предизвикал и възмущението на гражданите. Според съдиите действията на хората са били насочени единствено срещу него с цел да му се потърси отговорност, а не с цел нарушаване на обществения ред. Подобни действия в никакъв случай не можели да се окачествят като хулигански, грубо нарушаващи обществения ред, завършват справедливо магистратите.
"Не знам какво да кажа. Вместо този човек, който съсипа живота на толкова хора, да седне в килията си, да се примири, да се опита по какъвто и да било начин да потърси опрощение и да пречисти съвестта си, от която явно е ампутиран, той продължава да рови и да причинява болка", с мъка заяви пред "България Днес" майката на Паоло Красимира Иванова. Жената, която преди няколко месеца бе дарена с огромно щастие, след като й се роди втората дъщеричка Белла, иска единствено да забрави Сапунджиев и да го заличи от живота си. Краси споделя, че семейството й се опитва да живее с трагедията, с която, така или иначе, е белязано докрай.


"Достатъчно ни е! Аз, съпругът ми и близначката на покойния ми син Паоло Анжела се научихме да игнорираме спомена за този ужасен човек. В крайна сметка живеем в правова държава и щом законите му позволяват да дири измислена от него самия справедливост за несъществуващи неща, нека го прави. Просто се моля да стои далеч от нас", допълва Красимира. Тя си пожелава двете й дечица да имат щастието никога да не се докосват до безскрупулни хора като убиеца на брат им. Семейството на покойното дете продължава да участва в редица кампании за борба с безразсъдството на пътя. Те са категорични, че борбата срещу безотговорността трябва да бъде комплексна, от всички посоки, защото, ако само на едно място има пукнатина, такива като Сапунджиев ще продължават да сеят смърт по улиците.

Нов закон ще бори джигитите

Нов закон ще регламентира движението по пътищата, друг нормативен акт ще следи обучението на шофьорите, а трети - всички изисквания, на които трябва да отговарят автомобилите. Преди седмица от транспортното министерство заявиха, че са готови да подкрепят дори най-драстичните мерки, стига те да сработят.
"Завишаване на паричните глоби многократно, отнемане на книжка за по-дълъг период, спиране на коли от движение и затвор“, заяви министър Ивайло Московски.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама