Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6301654 www.bgdnes.bg

Феновете на ПАОК не искат Ники М.

Добромир ДОБРЕВ

Вратарят Николай Михайлов е силно нежелан сред феновете на ПАОК! Българският национал е спряган за евентуален трансфер в клуба от Солун. Това не би се приело никак добре от колоритната агитка на гърците, установи проверка на "България Днес".
Огромна част от привържениците не искат изобщо и да чуят за нов българин след неуспешния опит с Димитър Бербатов. Митко игра за солунци през сезон 2015/2016 година, когато бе посрещнат като бог. При пристигането му целият стадион "Тумба" се напълни, за да го привества за добре дошъл, а гърците скандираха името му.
Нападателят обаче разочарова с представянето си. В доста от мачовете бе или контузен, или оставен резерва. Така той записа скромните 4 гола и си тръгна тихомълком, без да остави никаква следа. Любопитното е, че точно ПАОК бе последният пристан на Берба през май миналата година и оттогава той безуспешно се пробва да си намери нов клуб.


Спортният директор на клуба от Гърция Любош Микел призна новината, че ПАОК действително се интересува от Михайлов. Съставът има нужда от нов вариант и се е спрял на две възможности. Освен българския национал другият набелязан е сърбинът Живко Живкович, който през последния сезон пазеше на вратата на "Ксанти". Босът на гърците разкри, че Ники М. е с по-големи шансове за трансфер.
"Нашата идея за вратарския пост е съчетание на добра възраст и достатъчно опит. В този случай и Живкович, и Михайлов са много интересни профили. Предимството на Михайлов е, че е безплатен като трансферна сума и вероятно това ще натежи при крайния избор. Още не знаем какво ще стане и с разговорите с "Ксанти" за Живкович", разясни ситуацията Микел. Пред ПАОК има още два варианта, но те за момента не са особено актуални. Става дума за сърбина Владимир Стойкович и за чешкия ветеран Ян Лащувка.
ПАОК завърши на 3-то място в плейофите на гръцкото първенство и ще играе в турнира Лига Европа. Поради тази причина самият Николай Михайлов има огромно желание да парафира конктракт с тима. Друг плюс е, че Солун е само на 3-4 часа път с автомобил от София. Ако се стигне до сделка, то Ники ще има много сериозни проблеми с местните тартори на агитката. По фенските форуми те вече се обявиха твърдо против българина.
"За какво ни е този неудачник? Видяхте ли, че последно е играл в най-слабия отбор от втората турска лига. Не искаме повече българи в ПАОК", пише потребител на име Stavros. "Този в България е по-известен с жените си, отколкото с изявите си на терена", коментира друг фен, с прякор PAOK_fan_88. Най-далече стига Yorgos33, който пише: "Михайлов, не си добре дошъл тук! Стой далече от ДТумбаУ!.
Част от феновете са разучили добре профила на Ники. Откакто вратарят стана шампион на Холандия с "Твенте" през 2010 година, кариерата му тръгна рязко надолу. Той направи трансфер в италианския "Верона", където не записа нито една среща през сезона. След това заигра в непретенциозния турски "Мерсин", където на няколко пъти напускаше, но заради липса на интерес към него пак се връщаше.
Гърците не са особено впечатлени и от това, че Николай Михайлов е вратар на националния отбор на България. От 2006 година, когато бе дебютът му, до този момент синът на Боби е записал 33 мача с екипа на "трикольорите". Южните съседи не считат, че представителният ни тим е някакво мерило за класа в последните години.
У нас заподозряха, че Борислав Михайлов лично е пуснал връзките си, за да уреди трансфер на сина си в ПАОК. Връзката е именно чрез спортния директор на клуба Любош Микел. Словакът бе дългогодишен топсъдия, а в момента Боби е заместник-председател на съдийската комисия на УЕФА.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама