Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6306262 www.bgdnes.bg

Гриша е най-дебелият българин. Тежи 270 кг

Жена ми ме направи звяр в стремежа си да ми угажда

Изяждам цяло агне за мезе, мога да изпия 5 литра водка!

Димана ДОЙЧИНОВА

Снимки: Пламен КОДРОВ

Голям майтапчия - буквално и преносно.
Бохем, ценител на женската красота, бивш паралия и настоящ сладкодумен дебеланко. Това е 270-килограмовият Гриша Георгиев от врачанското китно селце Лиляче. Местният колорит, който всички в околията познават. Човекът, който без проблем може да изпие 5 кила водка, да изяде едно цяло печено агне и да се весели до сутринта.
"Никога не съм си представял, че ще стана рекордьор в тежката категория с килата. Бях слабо момче, приеха ме в казармата 68 килограма. Военната ми служба беше лека - въртях се все около казаните с готвеното. Уволних се видимо напълнял от яденето. Може би тогава започнах да качвам, но не обърнах особено внимание", започва своя разказ пред "България Днес" Гриша.


"Ожених се твърде млад, тогава така беше модерно. Ученическа любов, жена ми много ме обичаше и гледаше все да ми угажда. Хапни това, хапни онова... Понякога се шегувам, че точно тя ме направи такъв звяр и страшилище. Най-нелепото от всичко е, че тя още ме обича! Да, истина е - грижи се за мен, работи в чужбина и ми праща пари. Без нейната подкрепа не бих оцелял", казва Георгиев.
Гришата не крие, че никога не е живял като праведник. На младини бил голям бохем, обичал шумните компании, отрупаните софри, качествените питиета. Отявлен ценител на женската красота.
"Може би вече тежа над 270 кг, но на този етап няма кантар, който да успее да ме премери. Последното ми притегляне беше миналата година в град Роман. Там ме закараха при един познат, който пере килими със специалните съоръжения. Премери ме и бях минал 260 кг. Обаче усещам, че съм качил над 10 кила оттогава. Нищо чудно да гоня 280. Въпреки теглото си едно да е ясно - меракът умира последен. Особено при мъжете! Обичам живота и честно казано, всичко ми се прави", казва с усмивка Гришата.
Пред екипа на "България Днес" с типичното си чувство за хумор мъжът уверява, че е на диета. Сварил си яйца и за деня бройката им няма да надвиши 4. Не се храни много, но килограмите се трупат от съпътстващи заболявания.

Реклама


"Ограничавам се и в никакъв случай не се тъпча. Не съм лаком. Не обичам бира, сладко - много рядко опитвам. Сериозна хапка и глътка може да ми се отвори само на маса с хубави приятели. Не ми е приятно да се храня сам, а да пия алкохол сам - абсурд! Пия 5 литра водка без никакъв проблем, но само в компания. Е, вече и годинките си казват своето, гледам да не правя подобни запои, но преди бе традиция. Мога да изям и цяло агне без никакъв проблем. На един събор в съседно село го изпапках за мезе. Домакинът беше, меко казано, стъписан и се наложи да коли още, за да си посрещне другите гости. За тях просто не остана агнешко", разказва с усмивка Гришата.
Той връща лентата назад във времето, когато е имал солидни финансови възможности, тъй като се занимавал с всевъзможен бизнес през 90-те.


"Има една поговорка - "Имаш ли парички - обичан си от всички". Когато пачките свършат, не остава почти никой. Аз съм живият пример за това. Цялата ми младост премина бурно, в купони, компании, глезотойки, огромни софри, смях, приятели. Тогава, разбира се, имаше средства. Като се превърнах в обикновен бедняк, осъзнах кои хора наистина държат на мен и ме уважават. Никого не съдя, нито на някой съм просил помощ и внимание. Времената се промениха, народът обедня. Много се мотивирам, като гледам Люси Иларионов (режисьор и продуцент, автор на видеоклипове и откривател на нови таланти – бел. авт.). Той беше адски дебел, сега е станал на фиданка. Направо неузнаваем! Явно е пръснал много пари в чужбина, за да се сдобие отново с тънка талия. Ще ми се и аз да се подложа на интервенция, защото ми се живее. Осъзнавам, че ако не взема мерки, скоро тотално ще го закъсам със здравето", признава Георгиев.
В момента той живее съвсем сам в Лиляче. Къщата му е чиста и спретната, а в двора виреят най-различни цветя. От време на време на гости при него се отбива кметът на Лиляче - Цветослав Цветков. Управникът на селото много му помага, понякога му носи риба.


"Нали е диетична! Кметът мисли за мен. Пържоли не ми носи, само рибка", разправя Гришата.
Съпругата му е на гурбет в чужбина и не спира да му помага финансово и морално. Двамата имат трима синове, единият от които дори е бил активен спортист и юноша на "Левски".

КАК ДА ПОМОГНЕМ

Гриша Георгиев е почти неподвижен и не се справя сам за елементарни неща от ежедневието. За него е от изключителна трудност да посещава тоалетна или да шета из дома си. Тъй като разчита единствено на средствата, които му праща жена му, той моли всеки, който има желание да помогне, да се свърже с него. Мечтата му е да се оперира, за да свали възможно най-много килограми от тялото си. Адрес и телефони на Георгиев се пазят в редакцията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама