Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6306333 www.bgdnes.bg

Проверяват главореза Стефан за още едно убийство

Закла гаджето си Виола от ревност

Подозират го в мистериозно изчезване на наркоман

Ваня ТОДОРОВА
Ченгета проверяват дали наркоманът Стефан Станев, който ликвидира гаджето си Виола, не е замесен в още брутални убийства, научи "България Днес". Според криминалисти не било изключено 29-годишният сатанист да има пръст и в други брутални престъпления. Ставало дума за подозрителното изчезване на наркоман от обкръжението на задържания. Твърди се, че той потънал сякаш вдън земя преди четири-пет години. В началото имало подозрения, че най-вероятно е издъхнал от свръхдоза някъде, но тяло така и не било открито. Ченгетата работели и по версия, че наркоманът може да е ликвидиран, а трупът да е скрит. След задържането на Стефан Станев и направения му психологически профил се породили съмнения, че той може да е замесен в криминалния случай.
Според психолозите палачът на 29-годишната студентка е агресивен и без чувство за стойността на човешкия живот. Освен това сатанистките увлечения на задържания още повече засилили подозренията на криминалистите, че главорезът на Виола може да има пръст в изчезването на неговия авер. Твърди се, че предстоят още много разпити на наркомани от обкръжението на арестувания, които биха могли да хвърлят светлина върху мистерията с изчезналия, който е възможно да е станал жертва на сатаниста. Ченгета са шокирани от неговите хладнокръвни действия при убийството на красавицата Виола. Още при първоначалния оглед и разпити става ясно, че Стефан е прамазал главата й със стик за голф. След това я пробол в шията с нож, но дръжката му се счупила. Тогава касапинът взел друг и започнал да реже главата на момичето, за да не се мъчи. По време на бруталното клане Стефан е съзнавал какво прави, макар след ареста му да се правел на луд.


"Той въобще не съжалява за убийството. Даже си мисли, че е направил добро дело. Въобще не е личало да е изпитвал угризения, бил е във видимо добро настроение", обясни шефът на СДВР Ивайло Иванов след ареста на касапина.
Познати на Стефан от миналото си спомнят, че агресията му се изявила още докато бил ученик в Националната гимназия за древни езици и култури, по известна като "класическата". Той едва успял да завърши девети клас и бил изхвърлен от елитното училище заради недопустимо с правилата поведение и неизвинени отсъствия.

Реклама


Наркотиците се оказват пресечна точка във връзката между касапина Стефан и неговата жертва Виола. Красавицата от Лом още като ученичка се изявявала като бунтарка. Не могла да приеме факта, че е родена в забутаната провинция, и била непримирима към правилата, наложени от родителите й - учители по математика. Тийнейджърката Виола се движела в компанията на местните тревомани. Опитала вкуса на марихуаната още като ученичка, пак по това време дишала и лепило с аверите си, спомнят си жители на Лом.
Двамата със Стефан се запознали в клиниката за наркомани във Варна, където той бил изпратен на лечение от заможните си и влиятелни родители. Няколко месеца по-късно двамата заживели заедно в София. До кръвопролитието се стигнало сред изблик на необуздана ревност от страна на Стефан към гаджето му. Той я подозирал, че има контакти и с други мъже, с които се сприятелила покрай фитнес увлеченията си. Младата жена била изключително стриктна в поддържането на физическата си форма. Непрекъснато тренирала, ходела на спа процедури и по козметични салони. Сметките плащал Стефан, но не от джоба си, а от този на родителите си. Те се занимават с фармацевтичен бизнес и това се оказва много удобно за наследника им да си набавя транквиланти и да покрива разходите си за охолен начин на живот.

Бие и граби стопаджии

Стефан Станев нападна двама стопаджии на път за морето, където отивал след убийството на гадежето си Виола. Той качил в колата си 35-годишната Венера Лазарова и 8 години по-младия Звездимир Ташев. В началото бил любезен, но около 3,30 часа спрял край ямболското с. Зимница, уж за да се облекчи в храстите.
Вместо това извадил метален бокс, измъкнал Ташев от седалката до шофьора и почнал да го удря. От побоя се спукала околоочната ябълка на младия мъж. Приятелката му успяла да избяга. Убиецът задигнал портмонето на спътника си, в което имало 175 лева, и отпрашил към морето.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама