Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6321731 www.bgdnes.bg

Сензация! Заека в писмо от затвора: Не убих Мирослава сам, имах помагачи!

Безкрайно много съжалявам за това, което направих, ще издам всички, те трябва да понесат отговорност

"Готов съм да разкрия защо бе убита Мирослава Николова от Перник и всички замесени в случая", сензационно обявява в писмо от затвора Марио Любенов-Заека пет години след като единствено той попадна зад решетките за жестокото престъпление.
С надежда да получи възобновяване на делото срещу него осъденият е готов да покаже местонахождението на неоткрити досега доказателства и имената на още съучастници, които ще разбият на пух и прах тиражираната до момента и съшита с бели конци история, научи единствено "България Днес".
През юли 2014 г. Заека бе окончателно осъден на 28 г. затвор от ВКС за убийството на девойката от Перник. Прекарал няколко години зад решетките, той се покайва и решава да разкаже цялата истина:
"На първо място безкрайно много съжалявам за причиненото от мен. Смятам обаче, че е време Вие, близките Ви и цялото общество да разбере истината за случилото се, такава, каквато е", пише в пропито с кръв и сълзи писмо Любенов.
"Готов съм да Ви разкажа цялата история с всички подробности и имената на всички замесени с детайли за тяхното участие, които Вие вече познавате и съм сигурен, че ще разпознаете впоследствие. Съгласен съм да свидетелствам и да посоча местонахождението на неоткрити до момента доказателства по случая. Смятам, а предполагам и Вие, че всички замесени трябва да понесат отговорност за действията си", пише още Заека.

Реклама


Бруталното престъпление потресе цяла България през ноември 2011 година. Тръгвайки към дома си след тренировка по таекуондо, 17-годишната девойка е похитена в тъмнината и завлечена в гараж в миньорския град. За живота й бе поискан откуп от 500 000 лева. Два месеца от момичето няма ни вест, ни кост. И докато всички вярват, че е жива и здрава и просто е избягала от вкъщи, трупът й е открит в местността Планиница край Перник след самопризнанията на един от похитителите - Стойчо Стоев-Чочо. Мъжът се самоубива при изключително съмнителни обстоятелства със собственото си оръжие пред погледа на полицаи, които правят претърсване на апартамента му. Специална парламентарна комисия доказа, че Чочо не си е теглил сам куршума, но без последствия за делото. Единствено Марио Любенов застана на подсъдимата скамейка. И когато всички очакваха делото да започне и да разкрие какво се е случило във фаталната вечер, Заека се изправи пред магистратите и призна за престъплението. Мъжът поиска съкратен процес, без разглеждане на доказателства и разпит на свидетели, оставяйки в шок дори собствения си адвокат Диана Ангелова.


Пет години след като бе осъден, Марио Любенов е решен, че не е честно само той да плаща за престъплението, и отговорност трябва да понесат и останалите замесени. Марио Любенов е готов да назове още двама съучастници, докоснали се до Мирослава във фаталната вечер на отвличането и отговорни за смъртта й.
Кои са истинските извършители на жестокото престъпление и мотивите, които провокират похищението, четете единствено в следващите броеве на "България Днес".

Писмото

На първо място безкрайно много съжалявам за причиненото от мен. Смятам обаче, че е време Вие, близките Ви и цялото общество да разбере истината за случилото се, такава, каквато е.


Готов съм да Ви разкажа цялата история с всички подробности и имената на всички замесени с детайли за тяхното участие, които Вие вече познавате и съм сигурен, че ще разпознаете впоследствие. Съгласен съм да свидетелствам и да посоча местонахождението на неоткрити до момента доказателства по случая. Смятам, а предполагам и Вие, че всички замесени трябва да понесат отговорност за действията си, а Вие най-много от всички заслужавате да разберете истината за случилото се. Мисля, че е редно да разберете всичко лично от мен, преди да го обявя публично.

11. 06. 2017 г.
03 Бобовдол

С дълбоко уважение: Марио В. Любенов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама