Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6322704 www.bgdnes.bg

Пандизчии смилат бияча Ралф

Прокурорите непреклонни пред бруталния турист

Шведският лигльо трепери в кауша от страх за живота си

Христо ГЕНАДИЕВ

Бесни пандизчии от Бургаския затвор точат зъби и искат да смелят фасона на бияча на жени Ралф Сундберг. Бруталният швед, който прати в безсъзнание с ритник в лицето камериерката Деяна Петкова на 3 юни вечерта в хотел в Слънчев бряг, не смеел да излиза от килията. Той се молел като разтреперана госпожица на надзирателите да не го извеждат в карето за разходка в зандана, тъй като затворниците щели да го разкъсат. Биячът на жени не ядял и не можел да спи от страх.
Бивши пандизчии от Бургаския зандан коментират, че "подобни ербапи като шведския лигльо", които налитат само на невинни жени, много бързо разбират какво е истински въргал в затвора.
Зверският акт на насилие се разиграва преди месец в хотел "Марвел" на черноморския курорт. Още с качването си на самолета за България обаче Ралф започва да се налива с алкохол. Бил чувал от познати, че у нас можело да се напиваш като свиня, да друсаш наркотици и да вандалстваш без последствия. При вида на 65-годишната камериерка Деяна Петкова, която си вършела чинно задълженията във вестибюла, той решил да провери дали в действителност е така. След като я пита нещо на английски, а жената само му се усмихва, изродът я изритва с все сила по главата. Деяна пада в несвяст с разбита физиономия. Охранителните камери заснемат нечовешката агресия, като по-късно видеозаписите скандализират цяла Европа.
"Става дума за дръзко и брутално незачитане на законите в България и правовия ред. Хулиганският мотив е доказан чрез демонстративния стремеж на шведа Ралф Сундберг да прояви явно и грубо неуважение към обществото. Липсва самокритичност и оценка на извършеното", заявява шефът на Районната прокуратура в Несебър Радост Бошнакова. От думите на обвинителя, който е категоричен, че мястото на шведа е в ареста, макар и да се кълне, че съжалява за стореното, на Сундберг по-скоро му е жал за себе си, отколкото за пострадалата жена.
Магистратите и местни политици са доволни, че случаят получи подобен отзвук, като са на мнение, че една справедлива присъда за бруталния бияч може да подейства респектиращо и превантивно на арогантните туристи.
"Искаме най-вече това - на територията на Българя и по-специално в Слънчев бряг и Несебър да се спрат тези безконтролни прояви на туристи, най-вече чужди граждани, които спазват законите в родината си, а идвайки тук, правят каквото си искат", добавя прокурор Бошнакова. Обвинителите ще пледират пред съда за най-тежкото наказание – до 3 години лишаване от свобода. Защитникът на шведа адвокат Никола Атанасов пък твърди, че е абсурдно клиентът му да стои в ареста вече 31 дни, при положение че за това, в което е обвинен, ще получи единствено глоба до 5000 лв. Самият Сундберг през сълзи обяви, че съжалява, че иска на свобода, че няма да избяга и ще помогне на пребитата от него жена.

Въпреки сълзливите оправдания на Сундберг Районният съд в Несебър го остави вчера за постоянно в ареста, като изтъкна, че ако бъде пуснат навън, биячът ще отпраши.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама