Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6323047 www.bgdnes.bg

Авери на Перата ще чупят ръце

Ловеца на мигранти се фука с луксозен "Мерцедес"

600 бона от дърва изкарва семейството на безработния Низамов

Екип "България Днес"
Авери на Петър Низамов-Перата блъскаха и обиждаха журналисти в съда в Асеновград вчера.
"Изчезвайте, вашата м...а продажна! Ще ви счупим ръчичките", крещяха екзалтирано десетките футболни фенове срещу репортерите. Още в ранни зори колони от коли, пълни с националисти и ултраси, тръгнаха от Бургас, за да защитят своя водач. Повод за похода е искането на прокуратурата за постоянен арест на Низамов. Той е обвинен в хулиганство, след като нанесе няколко удара на оператор от Би Ти Ви. Поддръжниците на Перата не бяха допуснати в съдебната зала заради провокативното си поведение, придружено с крясъци и закани към журналисти и магистрати. В залата влезе само Перата, който предпочете да се защитава сам.


"Дръжте крадеца!", това като мантра повтори няколко пъти Низамов в началото на заседанието и продължи: "Аз съм тук заради делата, които водя срещу медиите. Те са заинтересованите лица да съм задържан. В записа се вижда как операторът ме блъска и ми бута телефона, който струва 2 хиляди лева."
След което Перата заяви, че той е пострадалият, а не операторът. Макар и не завършил все още "право", той демонстрира своите юридически познания. Обяви, че без негово знание са разпитвали свидетелите, а на всичкото отгоре е държан повече от 72 часа в ареста. Според него пострадалият няма медицинска експертиза, но той има. А без нея не може да се каже каква е телесната повреда. След което заключи, че делото е тенденциозно и необективно. Въпреки твърденията му съдът го остави в ареста. По време на мярката се изясни, че срещу Перата има две обвинения - за лека телесна повреда и за хулиганство.
Междувременно аверите на Перата обикаляха около съдебната зала и продължаваха да сипят заплахи срещу струпаните оператори и фотографи от медиите.
"Делата на Перата срещу вас са ви малко. Ще стане страшно, ако продължавате да пишете срещу него", репчеха се ултрасите. Повод за гнева им са няколко дела за клевета, които Низамов води срещу репортери от Бургас. В свои публикации, позовавайки се на информация от МВР, те са написали, че Перата е задържан заради побой над друг човек. Исковете на Низамов срещу медиите са на стойност между 10 и 20 хил. лв. При завеждането на всяко едно дело по закон ищецът, в случая Перата, трябва да внесе държавна такса от 4 процента от иска. Безработни и социално слаби са освободени от нея. За да не се бръкне за пари, Перата попълва молба да бъде освободен от такси. Като мотив посочва, че е безработен, а единственият доход на семейството му е заплатата на жена му от 508 лв. В същото време социално слабият ловец на бежанци е засичан да се движи из Бургас с луксозна лимузина. Снимка на сайта Флагман показва, че Перата кара лъскав "Мерцедес" Е-класа, оценяван от експерти пред изданието за 40-50 хил. лв. Низамов сам показа скъпата си кола, докато предаваше митинга през телефона си в Асеновград, при който нападна оператора.

Реклама


Митовете за бедността на семейство Низамови са разбити от бърза проверка на "България Днес" в Търговския регистър. Оказва се, че 71-годишната му майка Елена развива проспериращ бизнес. Възрастната дама е собственик на две фирми. Едната от тях - "Файрлуд бийч аш олк", се занимава с търговия с дърва за огрев. Според официална информация дружеството развива мащабна дейност. Освен в Бургаско баба Елена набира клиенти в Шумен и Разград. Над 600 хиляди лева са печалбите на фирмата през последните няколко години, показват отчетите в Търговския регистър. Отделно от това на името на майката на Перата са отбелязани придобивания на имоти в центъра на Бургас.

Двама остават в ареста

В ареста за постоянно остават двама цигани, участвали в побоя над гребци и треньори в Асеновград. Именно бруталният инцидент предизвика масовите протести в града преди седмица.
Задържаните Асен Асенов, на 40 г., и 32-годишният Джавет Юсенов обявиха пред съда, че не знаят защо са там. Записи от камери показват, че те са участвали в мелето с камъни и тояги. По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм, както и за причинени средни телесни повреди бяха задържани още девет цигани.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама