Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6327594 www.bgdnes.bg

Зорница, която е наръгана 14 пъти от бившия си приятел: Радослав ми готви смърт от килията!

Осъденият рецидивист Колев заплашва от затвора красивата перничанка с вендета

"Радослав ме наръга 14 пъти с нож, защото му казах, че искам да се разделим. Оцелях, но сега ме заплашва, че като излезе от затвора, ще ме намери и ще ме убие", с треперещ глас се обръща към "България Днес" невръстната 16-годишна Зорница Спасова.
Момичето се среща със смъртта, след като бившият й приятел я причаква на автобусна спирка и я ръга десетки пъти в гърдите. Кървавата вендета се разиграва на 18 януари м.г. посред бял ден в Перник. Поразени са двата бели дроба на девойката, черният дроб, диафрагмата и коремната стена. След няколко часова животоспасяваща операция Зори чудодейно се връща към живот. За жестокото престъпление две съдебни инстанции налагат 18 г. решетки на рецидивиста Радослав Колев, но заради съкратената процедура наказанието му е редуцирано на 12 г. затвор. Октомври месец и магистратите от ВКС ще кажат тежката си дума и ще наложат окончателна присъда.
"Заплахите към мен започнаха още когато излязох от болницата. Тогава получих първото писмо. Отначало ми пишеше, че иска да отида при него, да го видя. После започна да се заканва. Заплашваше ме, че след 3-4 години ще излезе от затвора, щял да ме намери и да ме убие. Праща ми съобщения във фейсбук, заплашва ме и чрез своите приятели. Освен това всеки месец го пускат от Казичене в отпуска и се прибира у дома", разказва красивата Зори за кошмара, в който животът й се превръща, откакто се разделя с Радослав.
Зори и Радослав са гаджета едва четири месеца, но родителите на момичето са против връзката им и я принуждават да сложи край.
"Карахме се непрекъснато с родителите ми, аз криех, че съм с него. Те не го харесваха, защото бяха разбрали, че ме тормози. Той непрекъснато ме биеше, но аз продължавах да съм с него, защото заплашваше, че ще убие семейството ми, ще ми запали къщата", обяснява красивото момиче с насълзени очи.
"Много често ми посягаше. Почти всеки ден. Постоянно ходех насинена и криех, гримирах се, за да скрия боя. Цялото ми лице беше синьо. След като ме пребиваше, той просто ставаше друг човек, обясняваше ми колко съжалява, дори ми помагаше да скрия белезите", разказва момичето за двете лица на 28-годишния Радослав. Спомня си, че веднъж дори размахал юмруци, защото отговорила само с "И аз" на неговото "Обичам те".
"Една вечер не издържах и му казах, че трябва да се разделим. На следващата сутрин ме причака пред нас, видях го как ме дебне, но баща ми беше с мен и не посмя да ме закачи. Отидох до спирката, където си хващам автобуса за Перник. Непрекъснато говорех с майка ми по телефона, защото той не спираше да ми се обажда и праща заплашителни есемеси, беше ме страх. След като слязох от рейса, получих есемес от Радослав с текст "Така ли ме обичаш". В този момент го видях как се затичва към мен, точно пред мен се препъна и падна. Не успях да реагирам, той се изправи, попита ме защо не му вдигам и започна да ме мушка с джобния нож, който носи винаги със себе си", задъхано разказва красивото момиче.
"Успях да се изправя от прилив на адреналин, от мен шуртеше кръв, а той хукна да бяга. Стигнах почти до тролея, но паднах", разтреперва се Зори.
Радослав все пак се връща, за да помогне на момичето. В този момент случаен свидетел на вендетата се обажда на спешния номер 112. Линейката се бави, затова мъжът се уговаря шофьор на автобус да го качи заедно със Зори и да ги закара в болницата.
"Спомням си в автобуса той как ме държеше. Първо дойде полицията, чух го как обясняваше как по-внимателно да не го закачат, че имал операция на главата. После дойде линейка", спомня си Зори.

Извергът:

Помогнах й!

"Пих до 5 часа сутринта в деня на инцидента, шмърках и амфетамини. Около 6,30 ч се обадих по телефона на Зорница, но беше изключен, затова отидох до тях в Радомир. Там не я открих, затова тръгнах към Перник. Стигнах до автогарата и след малко тя дойде. Като видях, че говори с някой по телефона, а не ми се обажда, силно се ядосах. Затичах се към Зорница, пресрещнах я, извадих ножа от джоба си и я намушках няколко пъти. Мушках я в областта на кръста, вдясно, мушках я и отзад. Бяхме лице в лице с нея, докато я мушкам. Всичко стана много бързо, след като я намушках, осъзнах какво съм направил - гушнах я и я държах да не падне, започнах да й говоря. "Защо не ми вдигна, видя ли какво направих", повтарях колко много я обичам. Тя беше в съзнание. Хванах я през кръста лице срещу лице и тръгнахме към спирката на тролеите, за да й помогна. Качихме се в един автобус, когато ме арестуваха полицаите", казва по време на разпитите си пред полицията Радослав Колев.

Диляна ПОПОВА 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама