Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6334036 www.bgdnes.bg

Динко след 24 часа в ареста: "Който е хванат да краде, ще яде бой"

"Който е хванат да краде, ще яде бой! Нищо повече не мога да коментирам, защото ми забраниха!" Това лаконично заяви Динко Вълев минути след като бе пуснат от ареста в Ямбол.
Прочулият се като Ловеца на бежанци прекара едно денонощие зад решетките в Ямбол заради сигнал за побой и опит за отвличане от негов работник. Жалбата е подадена в полицията към 11 ч. в сряда от 43-годишен мъж, който работи в една от базите на Динко на улица "Търговска" в Ямбол. В нея работникът Красимир Кръстев твърди, че е бил нападнат от Ловеца на бежанци. Версията на Кръстев е съвършено различна от тази на работодателя му. Според жалбата на работника всичко се случило, докато вадил гориво от автобусите, за да налее във фадромата. В това време дошъл Динко, помислил, че краде гориво, и започнал да го бие.
Пострадалият е с лека телесна повреда - насинено око, охлузвания по коленете и гърба.
Шишетата с източената нафта стояли непокътнати в базата близо денонощие след ареста на Динко. Негови работници отричат да са станали свидетели на случилото се. По думите им битият Красимир Кръстев работи при Динко Вълев от четири години. До инцидента в сряда служителите на Ловеца на бежанци не са забелязали да е имало конфликти между двамата.
"На местопроизшествието е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. За случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Ямбол. 30-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол. Господин Вълев, както е официалното име на Ловеца на бежанци, е освободен от ареста след изтичането на срока на полицейското задържане. От прокуратурата в Ямбол уточниха, че по случая е образувано наказателно производство. Разследването продължава. Спрямо Господин Вълев не е повдигнато обвинение и той е пуснат от ареста. Не му е наложена никаква ограничителна мярка, тъй като не е привлечен като обвиняем и такава не се налага.
Докато още съдбата на Ловеца на бежанци не беше ясна, интернет завря от коментари около ареста му. Постовете в мрежата бяха на двата полюса.
"Започнаха да арестуват по доноси. В същото време оневиняват масови убийци.", "И тоя го сготвиха, ей майката си е е*ало в тая ш*бана държава", "Един измислен поръчков "герой", селяндур, направен известен чрез медиите! Първокласен боклук, преджобващ и ограбващ и последния грош на т.нар. бежанци! Гнусен комплексар, богатеещ престъпно!", "Нейсе, намериха му цаката! То иначе щяхме да го забравим и Динко щеше само да се споменава от време на време като някакво минало", пишат потребителите на интернет.
Точно преди три месеца, на 13 април, гръмна друг скандал, в който бе замесено името на Динко. Тогава негова 20-годишна приятелка обяви, че той я е пребил с юмруци и ритници. Младата жена си е извадила медицинско свидетелство от съдебна медицина. Посоченият като бияч Динко отрече пред различни медии да е пребивал Десислава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама