Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6335822 www.bgdnes.bg

Пет деца, затрили дядо, влизат в съда

Извергите с колове строшили черепа на стареца за 120 лв.

Жестоко убийство на 72-годишен дядо от село Свирково изправя пред съда петимата хлапаци, които пребили до смърт пенсионера с дървени греди.
На подсъдимата скамейка застават 17-годишните Георги Георгиев, Христо Константинов, Божидар Димитров, Красимир Димитров и 18-годишният Александър Асенов. Те са обвинени, че преди година ограбили Господин Стайков, като за удоволствие са го смлели от бой, счупвайки му черепа.

Според разследващите преди фаталния случай извергите на 2 пъти са грабили от самотно живеещия възрастен мъж общо 510 лева. Най-напред обирджиите отмъкнали от къщата на Господин 390 лева. Още 120 те задигнали в деня на зверското престъпление. Според събраните доказателства те влезли в стаята на дядото, докато спи. Двама от тайфата – Красимир и Александър, останали пред дома, за да пазят от външни хора, а останалите трима нахълтали вътре. Единият от младежите ударил Стайков с дървена греда в главата, след което излязъл с останалите. Те зяпали през прозореца, за да проследят реакциите на жертвата си. Щом пострадалият се събудил, бруталните бандити отново влезли в стаята му и започнали да хвърлят по него дървени плоскости и да го налагат с пръти, свалени от близкия навес. В мелето убийците намерили портфейла с пенсията, цапардосали за последно Господин и изчезнали. Александър и Красимир отново били останали отвън и затова обвиненията към тях са за помагачество на другите трима извършители. Трупът на дядото бил открит от негов съсед на следващия ден.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама