Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6344986 www.bgdnes.bg

Очите и Кравата блокират София

Мутри тайно ще блокират София заради предстоящо пристигане на наркобоса Димитър Желязков - Митьо Очите, научи "България Днес". Визитата на несебърския Ал Капоне се очаква след около месец, когато евентуално в спецсъда трябва да тръгне делото срещу бандата на кръвния му враг Божидар Кузманов - Божо Кравата.
Причина за безпрецедентните мерки бил страхът на Очите от атентат покрай явяването му като свидетел в съда срещу бандата на кръвния си враг Божидар Кузманов - Божо Кравата, носи мълвата. Пикът на войната между босовете е престрелката в заведение "4 you" в Слънчев бряг преди година. Тогава Желязков бе тежко ранен и оцеля по чудо, един от най-верните му гардове бе убит, а друг поразен от куршуми в краката.
Твърди се, че шефовете на охраната на Желязков вече са започнали да правят планове за действията си, защото имали сериозни опасения да не бъде посегнато на боса им. Според запознати мутри на Очите били командировани спешно в столицата, за да направят на място оглед на района около спецсъда и примерна разстановка на силите за предстоящия процес. Слуховете носят, че Очите ще пристигне с брониран автомобил, придружаван от няколко пилотни коли с гардове. Други групи от въоръжени гавази на наркобоса щели да дойдат в София поне няколко дни предварително и да се ситуират около спецсъда. Източници от ъндърграунда разкриват, че и ченгетата нямало да останат безучастни към мерките за сигурност.
Самият Кузманов също се страхувал от Очите и той като врага си щял да вземе мерки за сигурността си по време на процеса. След престрелката Божо се покри и бе обявен за издирване. Докато бе в нелегалност, бомба избухна в колата на любовницата му. Атентатът стана месец след като на Кузманов му се роди бебе. Ченгета обясняват, че атаката не е имала за цел да вземе жертви, а само да сплаши беглеца. Дни след взрива той се предаде. От страна на полицията също щели да бъдат взети адекватни мерки за сигурност, за да не се стигне до нови мутренски сблъсъци.
До края на този месец най-вероятно ще бъде готов обвинителният акт за организирана престъпна група (ОПГ) с ръководител Божидар Кузманов. Част от обвиненията срещу бандата са за стрелбата в Слънчака. Две седмици след кръвопролитието започна разследването за ОПГ-то на Кравата, в което, според прокуратурата, влизат общо 10 човека. Почти всички, включително и соченият за лидер Кузманов, вече са на свобода. В ареста останаха само Тодор Славов и Георги Иванчев. Двамата имат обвинения и за убийство и опит за убийство, по които могат да получат дори и доживотни присъди. Според юристи има макар и много малка вероятност обвиненията за ОПГ срещу Божо Кравата и хората му да паднат и да останат само тези за екшъна в Слънчака. Ако това се случи, делото ще се върне в Бургас.
Първото заседание по случая в спецсъда се очаква с огромен интерес. На него за първи път след престрелката двете враждуващи групи, начело с босовете си, ще се съберат на едно място и ще се видят очи в очи. Тази среща е неизбежна, тъй като Кравата и Очите имат ключово участие в кървавия сюжет и без тяхното участие делото няма как да тръгне.
Божидар Кузманов е на свобода от около два месеца. Първоначално той бе под домашен арест, но мярката му бе заменена с най-леката - подписка. Това стана, след като магистратите прецениха, че няма достатъчно доказателства за ОПГ.

Няма обвинение срещу Митьо

Несебърският наркобос Митьо Очите се измъкна без обвинение за стрелбата в Слънчев бряг. Повече от година след екшъна той все още се лекува, претърпя няколко операции у нас и в чужбина.
Според прокуратурата несебърският бос не е стрелял във въпросната вечер. Той самият твърди, че е отишъл на вечеря с приятели. Другата страна има друга версия - че са нападнати от Желязков и хората му, които били въоръжени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама