Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6348968 www.bgdnes.bg

"Канарчетета" стряскат "Маритимо"

Съкрушителната победа на "Ботев" над "Бейтар" с 4:0 тревожи сериозно треньора на "Маритимо" Даниел Рамос.
Португалският отбор е следващият съперник на жълто-черните в Лига Европа. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в трети предварителен кръг на турнира.
"Ботев" е домакин в първата среща. Мачът е на стадион "Лазур" в Бургас на 27 юли от 20,30 ч. Реваншът е седмица по-късно на остров Мадейра.
"Българите направиха истински спектакъл, разгромявайки "Бейтар" - признава Дани Рамос. - "Ботев" заслужено продължава напред. Ще бъде много трудно да прескочим това препятствие, но ще направим всичко възможно. Важно е, че на реванша ще чувстваме огромната подкрепа на нашите фенове."


Стадионът на "Маритимо" е неприятно място за гостуване. Със сигурност всички над 10 000 места на трибуните ще бъдат заети за мача с "Ботев".
"На остров Мадейра се играе много трудно и това са усетили по болезнен начин грандове от калибъра на "Порто" и "Бенфика" - разкрива пред "България Днес" легендата на "Спортинг" (Лисабон) Ивайло Йорданов. - Публиката е гореща и яростно подкрепя своите. Отборът на "Маритимо" е добър, традиционно там се привличат качествени бразилски футболисти, но "Ботев" има своите шансове. "Канарчетата" показаха класа и стил в мачовете в Лига Европа досега. Трябва да продължат по същия начин."
Треньорът на "Ботев" Николай Киров е щастлив от представянето на своите момчета.
"Момчетата са задружни и сами казват, че никога досега не са играли в такъв силен колектив - коментира наставникът на "канарчетата". - Нашият стил е винаги да търсим атаката. Срещу "Бейтар" направихме великолепни неща в нападение. Разбира се, винаги има какво да се подобрява. Сега най-важно е да възстановим състезателите и да се настроим за шампионатните мачове."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама