Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6349298 www.bgdnes.bg

Фани зарязва правото, живее в Швейцария Президентска щерка - банкерка при Ротшилд Не мисля още за семейство, казва дъщерята на Петър Стоянов

Надя Панкова

Банкерка не къде да е, а в кантората на банка "Ротшилд". С престижното поприще се похвали в интервю за списание Premium lifestyle "първата дъщеря" Фани Стоянова.
Дъщерята на президента Петър Стоянов и съпругата му Антонина работи с най-богатите хора на планетата, поверили наследствените си авоари на престижната банка, управляваща пари повече от 250 години. Младото момиче признава, че от две години работи при "Ротшилд" и въпреки че имало желание да се занимава с право и хуманитарни науки, финансите й харесват много повече.
"Научавам как клиентите са създали фирмите си, откъде е дошло богатството им. Богатите са най-непретенциозни", разказва Фани. И признава, че известният й татко не й е подал ръка, за да спечели престижното работно място. Бившият държавен глава дори си нямал представа как детето му обикаляло от място на място, за да търси работа с прясната си диплома от престижното училище по икономика в Лондон.
"Когато завърших, няколко месеца усилено си търсех работа като всеки млад човек с диплома. Беше много трудно. Навсякъде искаха да имам опит, а можех да го придобия само ако работя някъде Ц традиционният омагьосан кръг. Първоначално си намерих работа в един тръст, който се занимава с инвестиции, и прекарах там около една година. После обявиха конкурс в банка "Ротшилд", извикаха ме на интервю и го спечелих. Просто късмет, съдба може би. Баща ми не ми е помогнал абсолютно с нищо и съм много горда, че сама си пробих пътя", отсича Фани. Красавицата дори признава, че в банката никой не знае каква длъжност е заемал баща й. Веднъж дори решили, тъй като се разчуло, че е президент на България, че управлява компанията "Булгари", смее се Фани.


Младото момиче е напълно отдадено на кариерата си и признава, че на този етап не мисли за семейство. "Това е голямо решение, въпреки че в днешно време и да не го сториш, не е голям проблем. Но аз съм възпитана в семейни ценности и вярвам, че това решение трябва да се вземе премерено", разсъждава "първата дъщеря". Споделя, че България е в сърцето й, въпреки че е живяла и учила в различни държави. Сърди се жестоко, когато чуе, че някой нарича страната ни "провинцията на Европа", и е категорична, че София не отстъпва по нищо на Париж и Лондон. "Според мен София е една нормална европейска столица. Няма никаква разлика с останалите. Аз съм българка! За мен България е мястото, където се чувствам у дома. Тук има някаква специална енергия, която ме зарежда, когато се прибера вкъщи", отсича Фани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама