Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6352195 www.bgdnes.bg

Убийците на Самоковеца дойдоха у нас

Зловещата рокерска банда "Ангелите от ада" е стъпила у нас, показа проверка на "България Днес". Без много шум групировката е открила три свои представителства в България.

В тях по неофициална информация членуват няколко десетки родни рокери. Престъпната групировка вече има десетки хиляди членове в Западна Европа и САЩ. Благодарение на свирепа дисциплина и брутално насилие мотористите контролират проституцията, трафика на дрога и оръжие в много страни от Западна Европа. Към момента рокерската банда е забранена в Германия, Холандия и Белгия. В САЩ рокерите са сочени от ФБР за една от най-мощните престъпни банди. Годишните им печалби надминават един милиард евро, сочат доклади на Интерпол. Запазена марка на ангелите са лъскавите мотори и огромните цветни татуировки, които покриват телата им.
Кадри на "Ангелите от ада" са основни заподозрени като поръчители на убийството на Константин Димитров-Самоковеца, припомнят ченгета. До разстрела си през 2004 г. в Амстердам Самоковеца също е членувал в бандата. Връзката станала покрай каналите му за трафик на дрога към Европа.

Членове на рокерската наркобанда са както физическият убиец на Самоковеца - Ервин Врекер, така и неговите помагачи Йосиф Йосифов-Йоско и мистериозният Светослав Митев-Сокачката, който осигурява оръжието, обявиха холандски криминалисти. След като е пуснат от ареста, Митев според ченгета е изпратен в Южна Америка като връзка на бандата с колумбийските наркокартели.
Според криминалисти "Ангелите от ада" стъпват в България преди две години. На церемонията присъства висш бос от международната банда, който утвърждава клуба майка във Велико Търново. Впоследствие са разкрити клонове в Бургас и Асеновград, става ясно от сайта им. Основен стратег е нашенец с прякор Доктор Зло, който от години заема високо място в йерархията на зловещата банда, твърдят запознати. За известно време той отговаря за дрогата в Източна Европа.
Малко след стъпването на „Ангелите...“ започват и проблеми с други рокерски клубове. Наскоро моторджии дори се оплакаха, че са подложени на натиск и заплахи от охранителни фирми, близки до групировката, да им се подчинят.
БГ ангелите от своя страна твърдят, че са група мотоциклетисти, които организират съвместни купони и събори. В своя защита родните ангели посочват и факта, че до момента техни хора не са осъждани за дрога.
Криминалисти припомнят, че "Ангелите от ада" пробват да стъпят у нас още през 2007 г. Тогава рокерите опитват силово да се намесят в трафика на хероин и амфетамини от Турция към Европа по т.нар. балкански маршрут. Като основни продавачи на дрогата в Западна Европа рокерите искат да имат свои хора у нас, за да охраняват пратките през страната. Намеренията им тогава бързо са осуетени от тукашните конкуренти и ченгета. Следващият опит е далеч по-изпипан, твърдят запознати. Един от рокерските клубове дори наема ПР агенция, за да ги популяризира и организират благотворителни мероприятия. Очаквано на събитията думата дрога не се споменава. Вместо това тукашните ангели се афишират като патриоти и фенове на Русия и дори участват в няколко патриотични акции.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама