Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6352295 www.bgdnes.bg

Оправдават Анита по двете обвинения

"Ники ми каза, че сестра му Милена е отровила баща им! Лъже за всичко и поръча книга срещу мен (бел. ред. - става дума за "Черната Анита" - виж долу), която ме изкарва най-черната!"
С тези думи Анита Мейзер заформи поредния скандал в съда по време на заседанието в петък. Тя отказа да се подложи на поисканата очна ставка със сестрата на съпруга си Николай Димов - Милена Димова.
Интригите продължават да бележат скандалния процес, като везните се накланят все повече в полза на Мейзер. Тя бе осъдена на три години затвор за непредумишленото убийство на културиста Николай Димов, издъхнал в дома й, както и за подкуп на полицай. Според медицинската експертиза Димов издъхва от самозадушаване, след като Анита стегнала две дебели свинки опашки около врата му, за да правят силов експеримент.
Впоследствие апелативният съд отмени тригодишната присъда на скандалната Мисис България и делото вече се гледа отново.
Проведени са три заседания от процеса, като се очаква Анита Мейзер да бъде оправдана и по двете обвинения. Прокуратурата в лицето на прокурор Виолета Радева към момента отказва да промени обвинението от непредумишлено в умишлено убийство, както иска майката на Николай Димов - Петранка.
Затова пък обвинението за подкуп ще отпадне, тъй като не е установено Анита да е носила голямата сума пари в евро, както твърди един от полицаите. Така Анита може да бъде или оправдана, или да се отърве с условна присъда за смъртта на Ники.
Разпитът на Анита пред съда продължи няколко часа, в които тя обстойно разказа своята версия за инцидента. Наложи се да бъдат дадени няколко почивки, защото силиконката губеше концентрация и твърдеше, че има световъртежи и гадене.
Поверениците на майката на Димов направиха пет искания. Те настояваха за петорна съдебномедицинска експертиза, която да докаже, че Николай Димов е бил убит умишлено. Според експертна оценка, изготвена в София, но без оглед на трупа, Димов издъхнал от задушаване, след като му пристискали тялото, устата и носа. Съдът отхвърли това искане. Без уважение бяха оставени исканията за ситуационна експертиза, която да установи къде се е движела Анита в трите часа след смъртта на Ники, преди да се обади в полицията. По думите й тя се опитала да се отърве от уликите, защото се страхувала, че ще лежи доживот за убийство.
На следващото заседание през септември ще бъдат разпитани две вещи лица, които са отказали да правят експертизи по делото. Съдът иска да знае аргументите за отвода на медиците. Освен това бе прието и искането за послесмъртна психиатрична експертиза на Николай, за да се установи в какво психическо състояние е бил, преди да умре.


Ники замразен 80 дни

Реаутопсия е била извършена на трупа на Николай Димов на 80-ия ден от смъртта му. Трупът е бил рязан отново, за да се види дали има травми в дълбочина, които да говорят за побой и привеждането му в безсъзнание, преди да е убит. Според плевенските вещи лица, работили по случая след отвода на варненските си колеги, Николай не е бил удрян. Той е имал травма на челюстта от 2000 година, която е установена с рентгенография.
Междувременно Анита е психясала в килията, категорични са близките й. Тя е била извеждана от затвора за преглед в сливенска болница, като й предстои нов преглед тази седмица. Тя получава паникатаки, хистерични пристъпи и повръща непрекъснато. "Най-вероятно е развила паническо разстройство и трябва да излезе от килията", категоричен е защитникът й Петър Чалъмов.
"България Днес" научи, че в Сливенския затвор Мейзер е тероризирана от съкилийнички. След последния си сблъсък с тях те дори издялкали полускъпоценните камъни от марковите й очила с диоптър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама