Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6354013 www.bgdnes.bg

Мелето в "Бикини" заради война за територия

Бруталното меле с мачете и електрошокови палки в бар "Бикини" в Созопол било спретнато заради разпределение на наркопазара по Южното Черноморие, разкриха пред "България Днес" запознати с разследването.

Според слуховете, които мигновено заляха подземния свят, погромът, който сътвориха сочените като лейтенанти на несебърския Ал Капоне Митьо Очите Георги Джендов и Димитър Харалампиев-Рочата представлявал класическа наказателна акция и възвръщане на територии.
Въпреки че засега официалната версия на полицията за зверския побой от 23 юли сутринта е спречкване между охраната на заведението и мутрите, които не искали да си платят входа, ченгета работят и по версията, че Рочата и Джендов били командировани в Созопол с конкретна цел. Според мълвите те трябвало да всеят респект над управителя на оборотната чалготека и да пуснат пипалата си там.
Заради отказа си да се подчини на озверелите главорези шефът на "Бикини" Христо Бардуков заедно с четирима охранители пада под юмруците и ритниците на биячите. Бардуков е бивш репортер в предаването "Господари на ефира" и екс общински съветник в градската управа.


Собствениците на печелившото заведение недоумяват как въобще се е стигнало до подобно нещо. Те не са местни и нямали конфликт с никого от кримисредите. Според запознати с разследването цялата ситуация подозрително напомня на показно нахлуване и предупреждение. Именно липсата на каквато и да е връзка между управата на "Бикини" и прочутите в цяла Бургаска област мутри навява на хипотезата, че става дума или за рекет, или за опит да се сложи ръка върху разпространението на дрога.
Само ден след арестуването на гавазите Бургаската районна прокуратура повдигна вчера и обвинения срещу тях. В кауша за 72 часа след мелето са Рочата и Джендов, които се сочат като предводители на наказателния отряд, Пламен Русев, Красимир Апостолов и Георги Недялков -Дългия. Всички те ще отговарят за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм. За Рочата това не е първа подобна проява и той може да отнесе от 1 до 5 години зад решетките. Най-тежко е обвинението срещу екслейтенанта на Митьо Очите - Джендов. Той е заплашен от 6 години затвор заради закана за убийство срещу Бардуков. Според свидетелските показания биячът удрял с юмруци и ритници управителя по тялото и лицето, като крещял "чуваш ли какво ти казвам, лягай на колене, лягай на колене".
Любопитен е фактът, че през годините на тотална хегемония на Димитър Желязков и петимата арестувани главорези под една или друга конфигурация са организирали редица въргали в нощни клубове по морето. Преди три години Рочата бе в основата на жестокото клане в бургаската дискотека "Планета Пайнер клуб". Тогава в заведението избухва свирепо меле между мутрите на Очите и конкурентни гангстери, гравитиращи около лихварския бос и шеф на родната ММА федерация Любен Джубрилов. В зверския бой в чалготеката се бяха включили над двайсетина здравеняци. Макар че случаят се потули заради липса на доказателства, запознати с потайностите на бургаския ъндърграунд бяха убедени, че главните участници в масовия бой, както и причината за свадата са контрол върху разпространението на наркотици. Веднага след кървавата свада името на Рочата се наложи като един от най-доверените и зловещи гавази на Очите. Твърди се, че заедно с ММА боеца Димитър Геренски и Георги Джендов те контролирали част от пласмента на наркотици като подставени лица.

Рочата коли ченгета

Преди година Рочата нападна с мачете полицай в бургаския квартал "Възраждане". Минута след като беше спрян за проверка, мъртвопияната мутра посегна да удари едното ченге, но залитна и не успял да го уцели. Тогава посегна към гърба си, където имал закачено мачете. Полицаите реагирали светкавично, съборили го на земята и го закопчали. През това време Рочата крещял към ченгетата: "Жени, мишки, пу*ки, лизачи, майка ви ша е*а!".

Екип на "България Днес"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама