Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6355843 www.bgdnes.bg

Жената на Гяуров - новата Каренина

Снахата на оперния ас се връща в театър "София"

Лили АНГЕЛОВА

Йоанна Темелкова, жената до актьора Мартин Гяуров - внук на оперното светило Николай Гяуров, влиза под кожата на Анна Каренина през новия сезон на театър "София", научи "България Днес".

Тя ще замести титулярката в ролята Мила Банчева, която излиза в отпуск по майчинство и очаква втората си рожба. Йоанна, която играе в куп заглавия от афиша на трупата, стана известна и като дъщерята на Джаро в сериала на БНТ "Под прикритие". Самата тя стана майка преди година, като роди син с името Филип на Мартин, който също е част от актьорския състав на театър "София".

Реклама

Йоанна вече е в отлична форма и е решила да се върне отново към професията. "За мен ще е предизвикателство да пресъздам трагичната героиня на Толстой. Щастлива съм, че отново се връщам на сцената", казва Йоанна.

Иначе майчинството на колежката й - Мила Банчева, налага още рокади в хитови спектакли от афиша, а почитателите й се вълнуват отсега кой ще я замести в "Мери Попинз" и като Ловис в "Роня, дъщерята на разбойника".

В ролята на Каренина Банчева влезе цял сезон и радваше зрителите с безупречната си игра в партньорство с Антон Григоров като граф Вронски и с Каренин - в ролята е Ириней Константинов, който е и шеф на трупата.
По майчинство е и още една актриса на театъра, също разписала се в "Под прикритие" - Силвия Петкова. Двамата с режисьора Зоран Петровски също са посветили времето си на невръстния си син Сива.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама