Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6356119 www.bgdnes.bg

Баба Яга излезе от пещерата

Истински вещици съществуват не само в приказките, но и в реалния живот, където не се крият в изоставени пещери и затънтени гори.

Едно от страховитите кошмарни създания, присъщи предимно за анимационните филмчета, броди из американския щат Индиана.

Реклама

44-годишната Баба Яга от Форт Уейн води нормален живот допреди тийнейджърските си години, но нещо се обърква зловещо.

Сладката някога девойка Либи Хафер се превръща в изчадие от ада, когато забременява. Още като дете тя страда от рядката кожна болест неурофроматоза, за която няма лечение. По тялото й се появяват множество бенки, но положението е търпимо. Малките мехурчета Либи прикрива с дрехи и никой не предполага, че един ден тя ще стане вещица от плът и кръв.

Когато навършва 13 г. и хормоните здравата раздрусват тялото й, Хефър започва да се трансформира в истинската си същност. Неканцерогенните тумори са по цялото й тяло и трудно се скриват от околните. Грозноватото момиче с пъпка на носа все пак си намира гадже, което не се страхува да прави секс с нея. Навършила пълнолетие, Либи забременява. Изобилието от хормони в кръвта й буквално предизвиква експлозия от пъпки по кожата.

Ако преди това били едва стотина, в първите дни от блаженото състояние американката се сдобива с 6000 бенки. Те са разпространени от главата до петите и причиняват голяма болка на бъдещата майка. След раждането на напълно нормална дъщеричка вещицата 10 пъти ляга под ножа за отстраняване поне на част от туморите. За нейно съжаление на третираните места не само че пъпките не изчезват, но се появяват още по-големи.

"Хората ме гледат с отвращение и се страхуват да говорят с мен. Живея самотно и без никакви приятели. Единственият човек, който от време на време ме посещава, е порасналата ми дъщеря", споделя американската Баба Яга.

Подобна болест мъчи и други хора по земното кълбо. В половината от случаите заболяването е наследствено. При другата половина е резултат на спонтанна мутация.
"Вече съм свикнала с бенките и не ми пречат. Кофти е, че предизвикват високо кръвно, удрят зрението ми и имам постоянни главоболия", допълва Либи.

Според медиците за хората в нейното положение има висок риск от злокачествени тумори на централната нервна система..

Реклама
Реклама
Реклама