Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6357697 www.bgdnes.bg

Боршош е сключил договор за 200 бона с кантората на своя адвокат

Кантората на адвокат, от чиито услуги се е ползвал Мирослав Боршош, предоставя юридически услуги и на ръководеното от него дружество "Национален дворец на културата - конгресен център".

Кантората на адвокат Петя Мургова е получила договор с пряко договаряне по обществена поръчка, обявена от Боршош само 16 дни след като бе назначен за директор на държавното дружество през декември 2014 г. Сега новото ръководство на дружеството обаче има намерение да прекрати споразумението. Това обяви настоящия изпълнителен директор на дружеството Ангел Митев по време на заседанието на временната парламентарна комисия за НДК , цитиран от "Дневник".
Мирослав Боршош бе назначен за изпълнителен директор на НДК от тогавашния министър на културата Вежди Рашидов на 2 декември 2014 г.. Точно 16 дни по-късно Боршош обявява обществена поръчка с пряко договаряне с кантората "Мургова и партньори" за "юридически услуги, свързани с текущото правно обслужване на НДК, подготовката и провеждане на процедури за възлагане на обществени поръчки". Договорът е сключен през март със срок от 2 години за сумата от 189 хил. лева без ДДС.
В началото на 2017 г., Боршош обявява нова обществена поръчка отново за юридически услуги. За нея са изпратени покани до кантората на Петя Мургова и две други адвокатски дружества. Победител обаче отново е кантората "Мургова и партньори".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама