Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6358596 www.bgdnes.bg

Хазартен бос се друса с добавка за отслабване

Пиер Йосифов предлага 600 лева подкуп на задържалите го ченгета

Спипаният да кара след употреба на кокаин хазартен бос Пиер Йосифов се опитал да се измъкне, че не е взимал дрога, а китайска добавка за отслабване, която впоследствие била забранена. Тя съдържала наднормени нива от веществото сибутрамин и затова дрегерът реагирал положително, когато Йосифов бил подложен на тест. Тази версия той лансирал в Апелативния съд в Пловдив, пред който атакувал присъдата си от година и половина условно.

Наказанието му бе наложено за шофиране под влияние на наркотици и за опит да бъдат подкупени тримата полицаи, които го отвели в районното за тест.
Йосифов бил спрян за проверка в района на „Тримонциум“, защото колата му "Инфинити ФХ 35" била със затъмнени стъкла през септември 2015. Полицаите Стефан Карчев и Самуил Хаджиев му поискали документите за проверка, но той не успял да им ги представи. Униформените констатирали, че поведението му не е особено адекватно, а походката му е несигурна, и го отвели в районното.
Там към тях се присъединил и полицаят Иван Славков. Йосифов предложил да им даде 600 лв., за да не му правят тест за дрога и веднага извадил 105 лв.

Реклама

Униформените извикали дежурния, банкнотите били описани, а Йосифов - подложен на тест, който реагирал положително на кокаин.

Втората съдебна инстанция назначила съдебномедицинска експертиза, която да провери възможно ли е добавка за отслабване да даде реакция като кокаина. Вещите лица са категорични, че това няма как да стане, и присъдата на Йосифов е потвърдена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама