Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6360385 www.bgdnes.bg

Слави май ще се жени

Никой не знае коя е избраницата му, баща му чукна 85 г.

Лили АНГЕЛОВА

 Шоуменът Слави Трифонов най-вероятно съвсем скоро ще се ожени! Това разбра "България Днес" от близките на най-успелия водещ в родното му село.

Според тях таткото на Слави Трифонов е приготвил 25-те литра много специално вино, с което да полее щастливото събитие. Дядо Тодор, както наричат в Учин дол бащата на шоумена, радостно обяснил, че няма да издава подробностите, но сватба май се задава на хоризонта.

Реклама

Коя е избраницата на Слави засега е пълна тайна. За последно като негови приятелки бяха спрягани синоптичка от национална телевизия и сексапилна танцьорка. Дали ще се вземе с някоя от тях, или Слави крие нова любов, засега не е ясно.

Трифонов на два пъти е бил на крачка да мине под венчило. Първия път той обича до полуда Магдалена Ангелова от Варна, която не можа да преживее известността на любимия си и го напусна. Слави тежко преживя този факт, дори посвети песен за Маги - "Ела, ела".

Втория път шоуменът дори бе сгоден - за беквокалистката си Алекс Раева. Дългия й беше подарил пръстен, но отношенията им бързо се разпаднаха, а впоследствие певицата напусна шоуто. От тогава Слави държи в тайна личния си живот и само посветените знаят за неговите ухажвания. Тези дни, след като бе опериран, Дългия посвети всичкото си време на роднините и на баща си Тодор, който отпразнува 85-ата си годишнина.

"Бай Тодор, таткото на Слави Трифонов, е на патерици, но не ги използва постоянно. Общо е добре, държи се, все пак е на 85 години, не е малко това".
Така ни посреща в родното село на Трифонов – Учин дол, братовчедът на бащата на Слави Трифонов - Илийчо. Той е човекът, когото семейството е оторизирало с ключове от къщата си, която днес е необитаема.

"Тук при нас е единственото място в България, където се произвежда вино, по което котките, като ходят, не потъват", шегува се още в началото на разговора Илийчо и започна да разказва спомените си.

"Името ни е Тодорово, ама от Славито е по-известно като Учин дол. А виното, по което котките понякога се разхождат, се съхранява в избата на бай Тодор Трифонов. Сортът му е като на каберне, гъст един такъв, хубав гроздов сок", почва с любимата си тема Илия, който преди време много се е занимавал с винопроизводство. "Много работа вършехме с Тодор. Той се погрижи за сватбата на своя Станислав много подобаващо - в старата си семейна изба отлежават 25 литра вино и 30-годишна "гроздовица". А сега какво правим и аз и той, нищо. Аз гледам турски сериали", шегува се Илия.

Реклама

Според него в къщата на Слави отдавна никой не е идвал за повече, тъй като няма за какво. Бай Тодор бил разпродал всичко, което имал като животинки.
"Особено пък Слави, той никога не е спал тук, на село. Лятото идваше през деня, а после се прибираше в Плевен. Той и никога не е копал де, нищо че говори за това. Е, може би аз не съм видял. Но баща му има златни ръце - всички мебели направи тук сам, нали е дърворезбар", казва Илия, който помни всички детски спомени от талантливия ни шоумен.

Като малък Слави бил любимец на дядо си Васил. Дядото карал малко моторче и Станиславчо все се въртял край "балканчето". Оттогава очите му са все в моторите, разказва ни възрастният човек. "Бай Тодор не харесваше класическата музика. Не я разбираше, ние също. Все караше Слави да му свири нещо народно на виолата. И почвахме да слушаме всички, то и талант имаше детето", изпада в умиление бай Илия.

И днес според него каката на Дългия идва по-често в Учин дол, отколкото той. "Е, като беше малък Слави, не сме му обръщали толкова внимание. Беше дете като дете. Откъде да сме знаели, че ще стане толкова известен. Но си го обичаме, наш си е", смее се Илийката и изпада в спомени от едно време, когато с майката и таткото на шоумена се събирали всяка вечер на кебапчета, салата и ракийка лятото под астмата.

Според роднината на Дългия Слави е наследил високия ръст от рода на баща си. Бай Тодор бил огромен като него на младини, а дядото на Слави – Стою, също. Тяхната фамилия била от близкото село Долна Митрополия.

"Тодор е заврян зет тука, а имотите на двете сестри – Здравка, майката на Слави, и Йорданка, са залепени един за друг. А и друго да ви кажа. Там долу има една чешма, сочи Илийчо. По турско време са минали някакви хора и възкликнали: "Ууу, че дол". И така селото станало Учин дол, но след 9 септември 1944 г. ни прекръстиха на някакъв партизанин Тодор. Тук сме около 100 човека останали. И като умре някой, на негово място не се ражда никой", тъжно обясни Илийчо, който наскоро също е загубил близък човек - съпругата си.

"Ей, много им се радвам на Здравка и Тодор. Винаги са се разбирали, тя командваше, ама и той не се даваше. Ето сега разбрах, че оперирали и Слави, ама ще се оправи, той е силно, голямо момче. Хубаво е, че родителите му са живи, това е важното, другото е вятър", цъка с език Илия и ни изпраща по живо, по здраво.
"Знаете ли, местна митология твърди: "Отмина ни градушката, защото сме селото на Слави. Наоколо и смерч вилня, тук - нищо. Ние сме единствените в околията, дето нощем улиците светят като в град и всички са асфалтирани", разяснява малко по-надолу вече на централното кафене Стефан Стефанов, също роднина на Слави.
Пощаджийката Цецка Борисова, седнала на кафето да почине, пък се сеща, че Йонка, бабата на Дългия, била прославена певица. "Сигурно на нея се е метнал. Цялото им семейство е много работливо и почтено", а младата продавачка в магазина Кристина все още не познава Слави, но дъщеря й Мая е луда по него и събира плакати и снимки.

В цяло Учиндолско децата не лягали през юли месец на ваканцията, докато не свърши "Шоуто на Слави". "То и ние и повторенията гледаме. Обичаме си го Слави и му желаем да се оправи бързо и пак да ни пее от екрана", доволна е, че познава лично шоумена, Цецка Борисова.

Дългия носи подаръци

С подаръци за юбилея на баща си се отчете звездата Слави Трифонов. Дългия вече се е информирал от какво има нужда родителят му и ще го зарадва с бонбони, торта, плодове и дрехи. Бай Тодор имал любими сладкиши, които кака Петя, сестрата на Дългия, ще направи. С дарове ще се отчете и племенникът - Теодор.

Магаренце за тате

Преди време целият двор в Учин дол в къщата на Дългия бил засаден с буйно растящи зеленчуци - домати с рекордна големина. Там се въдели и най-сладките дини в цялата околност.

"Сега никой няма време и сили да се занимава със земеделие. Бащата на Слави – Тодор, и той вече не може да се грижи за двора. Преди време Славито купи едно магаренце на татко си, което кръстиха Гошко, ама не на Годжито от шоуто. Говореше и тракторче да му купува, ама Тодор се отказа. Не се възгордя Слави, не ни забрави никога! Има деца се възгордяват и забравят родителите си, но наш Славчо не е такъв! Ето, например родителите му нямаха баня, Славчо даде пари и я направиха за чудо и приказ", разказва роднината на Трифонов.

Снимки: Пламен КОДРОВ

Реклама
Реклама
Реклама