Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6360591 www.bgdnes.bg

100 бона дължал Мечката

Сто хиляди лева задължения е имала фирмата на разстреляния бизнесмен Данаил Божилов-Мечката. Соларните му студия са били на загуба, но това не пречело на стандарта му на живот. Убитият Божилов дори е планирал да отвори още по-луксозен фитнес, преди да бъде ликвидиран. Това научи "България Днес" от свои източници в следствието.
Припомняме, че в сряда Данаил Божилов-Мечката бе разстрелян с един куршум право в сърцето, докато разхожда кучето си. Това се случи в пловдивския парк "Лаута". Версията на полицията вече втори ден е случаен инцидент заради домашния любимец. Тя обаче се струва комична на фона на биографията и външния вид на едрия гребец.
Както "България Днес" вече писа, Мечката е бил близък с Братя Галеви. Една от версиите за убийството му е, че е получил от тях пари, които е спрял да връща.
Данаил Божилов е бивш гребец, огромен на ръст и телосложение. Родом е от Дупница и е учил във ВИФ - София. След като се връща от студентство, гравитира около Братя Галеви, категорични са източници на "България Днес". Тогава най-вероятно е получил от някъде и 5 бона начален капитал, за да отвори първото соларно студио в града.
Столични криминалисти са категорични, че убийството на Божилов е планувано и няма как да е случаен инцидент. Най-вероятно вниманието на Божилов е било отклонено от случаен непознат. Той е бил поставено лице. Помолил е Божилов да завърже кучето за дърво, за да премине по тясната пътека спокойно. Когато това е станало, поръчковият килър, който е бил в близост, е натиснал спусъка и го е улучил право в сърцето, смятат експертите.
"Мястото, моментът, когато е станало всичко - ежедневната ранна разходка на кучето на място без камери - това е перфектен план".
Данаил Божилов-Мечката е бил предупреждаван, преди да бъде очистен, коментираха още експертите. Първо е влизано в апартамента му, откъде е била взета огромна сума пари. След това няколко месеца по-късно е изчезнала и чисто новата му кола, научи "България Днес". Самият Божилов не е искал да се съобщава в полицията за липсите, разкриха пред "България Днес" негови познати.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама