Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6362017 www.bgdnes.bg

Телефонни измамници прибраха 60 000 лв. от 35-годишна русенка, заловиха ги

Дръзки телефонни измамници успяха да вземат 60 000 лв., валута и 200 гр. злато от 35-годишна русенка. Младата дама обаче все пак се усетила, алармирала полицията и мошениците били заловени на изхода на Русе към Плевен, съобщиха от ОД на МВР в дунавския град.

Измамата била реализирана около обяд в четвъртък по сценария “подпомагане на полицията за залавяне на телефонни измамници“.. На домашния телефон на младата дама звъннали непознати, които се представили пред нея като полицаи. Те поискали от русенката да им съдейства за задържането на група измамници. Успели да я убедят, че тя ще е поредната им жертва. За целта младата дама трябвало да даде всичките си пари, за да бъде акцията успешна и крадците да бъдат заловени с веществени доказателства. Обикновено по тази схема се мамят възрастни жени. Русенката обаче се съгласила да предаде около 60 хил. лева и друга сума във валута, както и около 200 грама златни накити, които изхвърлила в плик през терасата на дома си.

Реклама

Малко по-късно, младата дама все пак се замислила, убедила се, че е измамена и веднага позвънила в полицията. Незабавно била създадена организация и предприети оперативно-издирвателни действия. Полицейската операция била ръководена от ГДНП и проведена на територията на ОДМВР-Русе, съвместно със служители от ОДМВР-Плевен

На изхода от Русе, в посока към Плевен служителите на реда спрели лек автомобил „Пежо 206”, управляван от 41-годишния П.П. от Горна Оряховица. Проверката показала, че мъжът е криминално проявен включително и за телефонни измами. В автомобила били открити пари в левове и валута, както и дадените от измамената дама златни накити. П.П. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, докладван е и на Русенската районна прокуратура.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама