Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6362624 www.bgdnes.bg

Братът на загиналия работник: Как ще съобщя на майка? Тя ще се побърка!

Майка ми и баба ми още не знаят за трагедията, която се случи с брат ми. Чудя се как ще им кажа. Те ще се побъркат. Това заяви пред 24 часа Иван Минков, чийто 29-годишен брат Пенко загина, затиснат от 22-тонна бетонна греда. 

Трагедията се случи на изграждащия се ЖП надлез край пловдивското село Златитрап. "Обади ми се около 10 часа едно от пострадалите момчета и ми се съобщи", каза с насълзени очи Иван. Заедно с кмета на Шишманци Костадин Иванов те са на мястото на инцидента и чакат някой да дойде да им съобщи кога ще предадат тялото на загиналия работник. 

Реклама

"Как може да падне такава огромна греда? Няма ли строителен контрол? Явно, че някой е сгрешил", коментира кметът на Шишманци, откъдето е загиналият работник. "Кой ще плати за тази човешка грешка", пита братът на Пенко. Той обясни, че сред сериозно пострадалите работници е техният братовчед Йосиф Хамбарлийски от град Раковски. Момчето било със счупен крак в болница. Фирмата, която изпълнява строителния обект, е "Астрой билдинг". 

"Брат ми беше доволен от заплащането, но работеха без отпуска. Не им разрешаваха да почиват", допълни Иван Минков. Той разказа, че винаги упреквал Пенко, задето не се пази. "Все се залавяше да работи най-рисковите дейности", плаче Иван. Кметът на Шишманци Костадин Иванов смята, че като мине някой ден и тази трагедия ще се забрави. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама