Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6383591 www.bgdnes.bg

Очите пали раздор в бандата на Кравата

Наркобосът Димитър Желязков - Митьо Очите е запалил война в бандата на смъртния си враг Божидар Кузманов - Божо Кравата, носи мълвата сред местния ъндърграунд. Според версията коварният план на несебърския Ал Капоне е довел до сблъсъка между Кравата и сочения за дясната му ръка Иван Терзийски миналата нощ в курорта Слънчев бряг. Целта на Очите била да противопостави Кузманов и Терзийски и да сложи ръка на апетитния му бизнес край морето, допускат запознати. По думите им Желязков се зарекъл да унищожи враговете си от противниковата групировка още преди година.
Тогава хората на Кравата откриха стрелба срещу Митьо Очите и гавазите му в ресторант "4 you", стопанисван от Кузманов. При престрелката Желязков бе надупчен с куршуми. Оцеля по чудо след няколко операции у нас и в чужбина. В пукотевицата бе застрелян негов гард, а друг бе тежко ранен.
Напрежението между доскорошните партньори и много близки приятели Кузманов и Терзийски ескалира във вторник вечерта. Екшънът започва, когато в дискотека "Оксижен" нахлува Иван Терзийски с 10 човека охрана. Обявява, че той е единственият бос, на когото трябва да се отчитат работещите в заведението, разказва очевидец от персонала пред бургаския сайт "Флагман". До този момент зa работещите от години в най-оборотното нощно заведение босът е Кузманов.
Дискотека "Оксижен" отваря врати още в началото на туристическия сезон през май, въпреки че на няколко пъти от общината се опитват да съборят обекта, тъй като части от него са незаконни.


Соченият за дясна ръка на Кузманов - Иван Терзийски, вложил пари за ремонт на заведението, докато Кравата все още бил в ареста. След освобождаването му се появил в курорта и започнал да се държи постарому, като абсолютен бос. Настоявал да разпределя печалбата, разкриват запознати. Терзийски опитвал да убеди най-близкия си човек и кръстник на детето му, че не е редно той да прибира лъвския пай, двамата трябва да делят поне поравно. Кравата се обърнал с обидната реплика към кумеца си: "Ти при Митьо ли работиш?!", след което добавил, обръщайки се към своята охрана: "Карайте го в „Аркус". Тези думи за Очите и близката до него охранителна фирма взривили обстановката, след което е започнало масовото сбиване на двете групи, разказва очевидец пред "Флагман". Заради мафиотския сблъсък на мястото са изпратени специализирани полицейски сили и части на жандармерията.
След мелето в дискотека "Оксижен" в ареста са откарани петима души. Четирима от задържаните са от групата на Терзийски, един е от лагера на Кравата. Ченгета остават на пост пред скандалното заведение до сутринта. Според шефа на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов акцията на полицията е рутинна, а в заведението не е имало спречкване.
Управителят на дискотеката Даниел Петков отрича в "Оксижен" да е имало бой. Заведението е изградено върху част от терена на бившия наместник на силовата застрахователна групировка ВИС 2 Румен Анастасов-Козела. Другата е върху общински терен. Фирмата, наемател на заведението е "Оксижен 2013" ЕООД. До миналата година е била собственост на Даниел Петков от Добрич и на Николай Иванов от Варна. От тази година обаче има нов едноличен собственик и управител - някой си Владимир Николов Пройчев от Пещера. Любопитна подробност е, че Иван Терзийски и Божидар Кузманов са от близкия град Пазарджик.


Съдят ги наесен

Наесен се очаква в спецсъда да тръгне делото срещу групата на Божидар Кузманов, в която е и Иван Терзийски. Разследването на прокуратурата вече е към финал. Най-вероятно след лятната ваканция на магистратите в съда ще бъде внесен обвинителен акт срещу десетчленната банда. Участниците в нея са обвинени в рекет и разпространение на дрога край морето. Двама от бандата са подведени под наказателна отговорност за убийството на гарда на Митьо Очите и опита да бъде ликвидиран босът Димитър Желязков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама