Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6384967 www.bgdnes.bg

Война за срамни косми в Каменар

300 цигани укриват свой след изнасилване във Варна

Маскирани ченгета търсят улики сред ромите в селото, те не дават доброволно проби

Заради срамни косми избухна зрелищна война между маскирани ченгета и над 300 озверели роми във варненското с. Каменар, научи "България Днес".
Разправията започва, след като няколко от мургавите жители на селото попадат сред заподозрените за брутално изнасилване, станало в центъра на Варна във вторник сутринта. Ченгетата организират акция и нахлуват в Каменар. Ромите обаче са подготвени и посрещат униформените, въоръжени с колове, метални пръти и камъни, разказа пред вестника свидетел на зрелищния екшън.
Напрежението избухва около 14 часа, когато са локализирани заподозрените. Полицаите ги подканват да дадат доброволно интимни косми и семенна течност, за да бъдат проверени за жестокото изнасилване. Вместо да сътрудничат, ромите хукват да бягат, но са заловени и проверени като автори на престъплението.
"Видях 5-6 мотористи, 4 полицейски коли и имаше един бял микробус, не можах да ги настигна, от улица на улица влизаха. Хората излязоха и около 300 човека блокираха пътя Каменар-Куманово. Аз се опитвам да успокоя хората", заявява кметът на Каменар Светослав Райков. Според жители на селото те не са предизвикали с нищо нападателите и дори след като са изпълнили заповедите им да легнат на земята, са били ритани и удряни.
"Има едно момче със счупен нос, друго е с избити зъби. Биха с бухалки", обяснява още Райков.
"Както си седя и си пия бирата, влязоха и ме набиха с палки. Освен това влязоха в цялото село. Оттук като почнаха наред когото видят по улиците – бой, без обяснение, без нищо. Има бременна жена, набиха и нея", заявява един от потърпевшите пред варненска медия.
От варненската полиция обаче са категорични, че бой не е имало. Въпросните хора, които трябвало да бъдат проверени, се разбягали, но все пак са заловени, всичко е станало за 15 минути, твърдят от полицията. Никой от Каменар не е задържан. Издирването продължава. Подобни акции е имало и в циганските квартали "Максуда", в "Аспарухово" и до стария хлебозавод, обясняват още ченгета.


Разследващите продължават усилено да търсят насилника, който нападна жена на ул. „Струга“ във Варна, докато отива на работа в 6 часа сутринта във вторник. Престъплението става точно между улицата и канала, който минава наблизо, на мястото хора често разхождат кучетата си.
"Това е импровизирана алея, на метри от жилищни блокове и голям търговски център, хората често минават оттам напряко за автогарата или работните си места", чудят се варненци как никой не се е намесил по време на престъплението.
Жената е на средна възраст, издават лаконично от полицията. Имало е 10 души, които са задържани и разпитани, но все още няма арестуван за жестокото престъпление.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама