Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6391631 www.bgdnes.bg

Певицата Люси Дяковска: Слави ми спаси живота!

Подаде ми ръка, след като ме изнасилиха

Лили АНГЕЛОВА

"Слави Трифонов ми спаси живота! Той ми даде кураж да се занимавам с музика още през 1993 г. Той искаше да не се отказвам от мечтата си да стана певица и бе първият човек, който направи излизането ми на българска сцена възможно.“
Тези думи на благодарност звездата Люси Дяковска отправя към шоумен номер едно на републиката Слави Трифонов. Той е и човекът, който за първи път я кани да пее с него по участия. Години по-късно я представя в шоуто си и с това изгрява истинската истерия около името на Люси.
"Доста време след началото си дадох сметка, че този жест на Трифонов е много голям и промени живота ми завинаги", вълнува се с днешна дата певицата.
По онова време тя още е едно неизвестно момиче с големи надежди. Ходи по участия с "Ку-ку бенд" и изпълнява известни шлагери. Музиката, която обича, е различна от това, което Дългия изпълнява. И Дяковска решава да се пробва извън България. Зад граница тя намира продуценти, които я правят част от групата "Ноу ейнджълс", и записва албуми и хитове. Става световна звезда.


"Имаше периоди, в които изпадах в депресия от това, че постоянно бяхме обградени от фенове. Всеки те дърпа, закача, иска вниманието ти. Тогава изведнъж се "разболях" от звездомания, но, слава Богу, бързо ми мина", разказва Дяковска за пътя на славата си.
През всичките тези моменти момичето от Плевен не забравя откъде е тръгнало и не крие историята, която я подтиква да бъде все по-упорита по трънливия път на артиста.
"Преди години ме изнасилиха пред една дискотека в родния ми град. Случката тогава не остави негативно петно в мен. Трудно ми е да си обясня защо, но някак си го приех и успях да го преодолея. Тогава по някакъв начин десетте души, които минаха покрай мен, не обърнаха внимание на това, което се случваше, но не мога аз, заради хора, които са изплашени, защото тогава годините бяха такива, да ги карам да се чувстват виновни. Но иначе историята няма нищо общо с избора ми на сексуалност. Не смятам, че това, че харесвам собствения пол, е някаква човешка драма", разказа за първи път пред "България Днес" Дяковска.
Именно след тази случка, която бележи порастването на красивата певица, се появил Слави Трифонов. С жеста си да я покани да пее с него той подал ръка на момичето.
"Връзката ми с Трифонов ще си остане силна и до днес. Ние сме добри приятели и аз много уважавам това, което той прави", казва Люси.
Красавицата е категорична, че за момента не желае да се връща в чужбина и харесва всичко, с което се занимава у нас. "В същото време съзнавам, че не съм постигнала нищо чак толкова значимо и продължавам напред", казва къдрокоската.
Бащата на Люси - Любомир Дяковски, е директор на Плевенската филхармония. От години той се познава добре със Слави Трифонов, който също е от Плевен. Дългия обаче е категоричен, че таткото на певицата никога не си е позволявал да пробутва дъщеря си пред него въпреки дългогодишното им приятелство.
"Родителите ми се гордееха с мен като малка, пях две години в Плевенската опера. Проф. Мила Дюлгерова ми беше учител. Но нещата не станаха от раз, имах много спонтанни участия в Плевен с една моя приятелка Славена - с първата голяма песен на Марая Кери - "Вижън оф лав". Тогава бях изумена от това, че хората в залата ме харесват. После си казах, че не искам да съм на сцената и да играя роля, искам да си пея и всичко да идва от мен самата", разказва за началото на кариерата си Люси. Красавицата е категорична, че от нищо в кариерата си не се срамува, дори и от участието си в риалити шоуто "ВИП брадър". "Играта беше много поучителна за мен. Но най-голямата победа, която тогава постигнах, бе промяната на отношението на майка ми към мен - тя вече не се срамува, а е горда от това, че обичам Камелия. Получих одобрението на майка си за човека, който съм. Защото тя е тази, която ходи по улиците в Плевен и не иска да се притеснява от това, че харесвам жени", каза ни Дяковска веднага щом излезе от тв шоуто по Нова тв.

Реклама


С днешна дата Люси е самотна повече от три години. Връзката с Камелия е минало, но тя продължава да има верни приятели, които й помагат в затрудненията. "Нищо ново няма в личния ми живот. Но да си призная, вече не се притеснявам толкова, че е така. Поне имам време, за да се фокусирам над важните неща - проектите си", обяснява Дяковска.


Братът на Косьо
Самоковеца и Бийбър са й фенове

Един от най-отявлените фенове на Люси Дяковска е братът на Косьо Самоковеца - Мартин Димитров. С него къдрокоската се запознава на Златни пясъци по време на фестивала "Балерман хитс". "Тогава бях водеща по една немска телевизия на това шоу и съм си правила какви ли не снимки. Разбрах, че и той е проявил желание да се снимаме, но не познавам добре този човек", категорична е Люси. Колкото до Джъстийн Бийбър и Джеси Джей, които са се абонирали за нея в туитър, певицата е скромна: "Не ги познавам лично, дори смятам, че случайно са ме кликнали. Нека не се правим на някакви големи звезди. Иначе аз съм фен на Лили Иванова. Ходя на всичките й концерти", казва Люси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама