Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6392486 www.bgdnes.bg

Не си играй с огъня, Джо! Циркаджийка се овъглява

Пламъците обезобразяват красивата артистка и майка на три деца

Овъглено лице, изгорени ръце и спиране на сърцето получи опитна циркова артистка от Северна Ирландия заради фукня с бълване на огън.
Майката на три малки деца Джо Робинсън остава без физиономия след опит да покаже на приятели колко е добра в опасния номер с огнени пламъци. Фаталната грешка на 38-годишната жена от 9000-хилядното градче Баликлеър е, че прави демонстрация, без да има подготовка. Самоуверена във възможностите си, собственичката на известната на Острова циркова трупа изпълнява номера с бензин вместо с обичайната течност парафин. Нефтените деривати се възпламеняват по различни начин, което изиграва лоша шега на Джо. Вместо овации получава свирепи изгаряния по лицето, врата, косата и горните крайници.


"Бях като факла около 3-4 секунди, но ми се сториха цяла вечност", казва оцелялата на косъм от инцидента Робинсън. "Припаднах от болка. Едва в болницата дойдох в съзнание", допълва младата жена. Пристигналите на мястото лекари установяват, че сърцето на Джо е спряло. Налага се да бъде съживявана с електрошок. Карат я в спешното, където дълго време се борят за живота й. Изгарянията са сериозни и има реална възможност организмът й да не издържи. Няколко дни по-късно излиза от кома. Променена е до неузнаваемост. Ридае безутешно. Медиците я успокояват, че все пак е жива и може поне частично да си върне предишното красиво лице. Прогнозната цената на пластичните операции е 18 хил. долара.


Трагедията за ирландката става в американския мегаполис Чикаго. Тя е поканена да бъде съдия на международен турнир по танци на пилон. Името й е на почит в бранша, а колегите й знаят, че е супер професионалист. Опиянена от лъскавите коментари за кариерата й, Джо предлага на присъстващите да демонстрира запазената си марка в цирка. Никой няма нищо против. Всички са убедени, че не може да стане фал. Робинсън импровизира с наличните материали, без да предполага, че е това е твърде опасно и нещата могат да излязат извън контрол. Нарисуваната трагедия все пак се разминава само с изпепелени вежди, мигли, коса и парчета плът, които Джо ще опита да възстанови в американски болници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама