Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6394529 www.bgdnes.bg

Талисман на Карагър поведе "Ливърпул" към ШЛ

Новият любимец на публиката на "Ливърпул" се казва Трент Александър-Арнолд!


Младежкият английски национал отбеляза фамозен гол от пряк свободен удар и вкара с единия крак отбора си в групите на Шампионската лига след успеха над "Хофенхайм" с 2:1.

18-годишният защитник бе точен в 35-ата минута. Тимът на Юрген Клоп увеличи преднината си чрез Джеймс Милнър, а крайния резултат оформи Марк Ут. Реваншът между двата отбора е следващата седмица в Англия.

Реклама


Арнолд е продукт на школата на "мърсисайдци" и е в нея от 6-годишен. Той преминава през всички гарнитури на "червените", а от миналата година е част от първия тим.


Любопитно е, че младежът е считан за талисман на бившия капитан на "Ливърпул" Джейми Карагър. Отказалият се от футбола преди няколко години защитник няколко пъти излиза на терена, като за ръка той води именно Арнолд със себе си.


Карагър дори публикува тяхна снимка от преди 8 години. Тогава Трент е на 10, а Джейми извежда "Ливърпул" като капитан в среща от Купата на лигата срещу "Лийдс". Двубоят е спечелен от "мърсисайдци" с 1:0 след продължения.
"Казах му, че той трябва да шутира, ако има фаул от подобна позиция - каза след срещата треньорът на "Ливърпул" Юрген Клоп. - Трент е единственият, който може да вкара."


Арнолд, който дебютира в европейските турнири, признава, че с гола си е изпълнил една от мечтите си.


"Да дебютирам в Европа за родния си клуб и да отбележа гол. Една сбъдната мечта. Реваншът няма да е лесен, но имаме план как да ги отстраним", призна след срещата Арнолд.

СНИМКА: РОЙТЕРС

Реклама
Реклама
Реклама