Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6394607 www.bgdnes.bg

Ужасни гадове убиват Крисия

Кола размаза малката Крисия в Разград!
Стрелба по Валери Симеонов в Бургас! И двамата в критично състояние!
Това са само част от "новините", които взривиха обществото през последните дни.
Лъжлив сайт в интернет всяка седмица "убива" някоя публична личност без всякакъв свян. Зловещите заглавия, които моментално привличат погледите на читателите, се разпространяват най-често в социалните мрежи. Коя грозна майка е родила такива безпомощни и злобни изроди?!
Само преди два дни гръмна дописката, че кола е размазала малката звезда Крисия. Според няколкото реда шофьор с бясна скорост е помел детето в родния й град Разград. Други новини освен тази за Крисия в сайта не се показват, а около снимката на невръстната девойка се въртят непрестанно реклами за увеличаване на члена и порнокартинки.
Шокиращите писания за протежето на Слави Трифонов бяха премахнати няколко часа след като се появиха. Сайтът, разпространил новината, е премахнат и вече не съществува, когато бъде потърсен в интернет.
Жертва на същата атака преди дни стана и вицепремиерът Валери Симеонов. Според подобен измамен сайт Симеонов е сериозно пострадал при стрелба по автомобила му от неизвестни извършители.
"Много хора искат да съм мъртъв, но не съм" - коментира Симеонов фалшивите писания.
Лили Иванова също е една от звездите, "убивана" безброй пъти. Килърът на вицепремиера и невръстната певица преди две седмици затри и Лили. Новината гласеше, че примата на родната естрада е починала от инфаркт в съня си. Вестта за смъртта й се разпространи бързо и изплаши много хора. Самата Иванова тогава се гласеше за участие, същия ден се разпродадоха голяма част от билетите за предстоящото й турне и клюките, че е умряла, ни най-малко не трогнаха Лили.
Слави Трифонов също не беше пощаден от злобарите и няколко пъти умира и възкръсва. Последния път го уби тумор в мозъка. Дългия подминава без коментар подобни фалшиви писания.
За разлика от шоумена Стоянка Мутафова не пропуска да опровергае всеки път новините за смъртта й.
"Ето ме! Тука съм, жива съм!" - изсмя се на поредните лъжи по свой адрес наскоро актрисата.
Не само родните публични личности "умират" всеки ден, безпощадно убити от интернет медиите. Комикът Роуън Аткинсън, изиграл незабравимия образ на Мистър Бийн в едноименния комедиен сериал, многократно е лъсвал в подобни шокиращи новини. През юли тази година се появи новина, която се разпространи светкавично по цял свят, че актьорът е загинал в автомобилна катастрофа в Лос Анджелис. В нея, разбира се, няма нищо вярно.
Преди години световноизвестната певица Лейди Гага също бе уж умряла. Отново във Фейсбук се разпространи новината, че е открита мъртва в хотелската си стая. И до днес певицата си е добре.
Подобни новини са не само неприятна изненада за жертвите им и техните близки, но могат да бъдат и много опасни за потребителите в мрежата. Сайтовете, които разпространяват информацията, могат да са създадени с много различна от информационната цел. Най-често това са фишинг e-mail, които служат за кражба на чужда самоличност чрез интернет пространството - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки, адреси, електронни пощи и т.н.
Специалистите съветват да сме много внимателни към подобни сайтове. В линковете, които препращат към тези новини, може да бъде прикачен червей, който да краде лична информация от компютъра ви. Затова бъдете винаги нащрек и разумни, когато сърфирате свободно в мрежата!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама