Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6395522 www.bgdnes.bg

Данчо Качето и топченгета в наркоафера

Проверяват РПУ-Айотс за връзки с пласьори

Дилър на кокаин топи полицейски шеф на "Криминална полиция" за дрога

Екип на "България Днес"
Наркодилърът Йордан Иванов -Данчо Качето натопил за дрога ченгета от Районното полицейско управление (РПУ) в Айтос. След сигнала му е започнала проверка на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР срещу шефа на "Криминална полиция" в Айтос Атанас Димитров, че се друса с наркотици и винаги има сериозни запаси в себе си.
Не мога да коментирам! Това е лаконичният коментар по темата на старши комисар Калоян Калоянов пред "България Днес". Полицейският началник нито потвърждава, нито отрича появилите си информации, че топченгето на Айтос Атанас Димитров, както и негов колега са били задържани по повод на проверката на "Вътрешна сигурност".
От прокуратурата в Бургас на този етап също не оповестяват информация по случая.
Преди повече от година сегашният шеф на "Криминална полиция" в Айтос е бил временно изпълняващ длъжността началник на местното РПУ. Твърди се, че още оттогава Качето му имал зъб. Наскоро бил задържан с кокаин и след освобождаването му от ареста започнал да подава сигнали срещу бившия шеф на полицията и колегите му.
Според друга версия, докато бил в ареста, Качето изпял свои клиенти. Така между посочените потребители на дрога се оказали и шефът на "Криминалната полиция" и още едно ченге.


Твърди се, че задържаният с кокаин Йордан натопил и дилъри от конкурентни групировки. Мълвата на местно ниво носи, че Качето се ползва с покровителството на известен бос, който държи разпространението на опиати по Южното Черноморие.
Информациите по случая са доста противоречиви. Според едни от тях шефът на "Криминална полиция" в Айтос е арестуван, след като е спипан да управлява колата си надрусан и с кокаин, пише сайтът breaking.bg. В друго ченге от Айтос пък е открито малко количество марихуана.
Други източници твърдят, че нищо не е било намерено у Димитров и той е бил натопен от Качето, защото дълго време го разследвал, пише сайтът Флагман. Сега известният наркодилър решил, че е време да си отмъсти подобаващо.
"Не съм задържан, към този момент не мога да коментирам. Може да е имало проверка, но не съм задържан, иначе няма как да вдигна телефона", каза Атанас Димитров пред БургасИНФО.
Източници от МВР разкриват, че докато инспекторите не приключат разнищването на случая, нито една версия не може да бъде отхвърлена.
Йордан Иванов - Данчо Качето е известен като дискотечн бос в града. Неговото име е станало символ на местния нощен живот. 38-годишният по настоящем бизнесмен е арестуван, след като е спрян за проверка в Бургас. Оказало се, че той шофира "Ауди А 3" след употреба на кокаин и амфетамин. Данчо Качето престоява известно време в килия и е освободен. След като излиза на свобода, той отпразнувал подобаващо освобождаването си. Направил пищен банкет, на който е вдигал наздравици за поредната си авантюра, от която е излязъл без сериозни последствия. Измъкнал се благодарение на това, че в него не била намерена дрога.
Йордан Иванов е култова личност в Айтос. Името му постоянно се забърква в екшъни, които се превръщат в легенди за местния ъндърграунд. Преди няколко години е лежал в затвор във Франция, след като на границата е бил спипан със 7 килограма наркотици. Тогава бил осъден на 3 г. и половина затвор и глоба от 400 хиляди евро. Излязъл от пандиза, след като излежал около 2 години. Прибрал се в родния си Айтос и станал съсобственик на бившата дискотека JOY.


Най-оборотният клиент на баровете

Йордан Иванов - Данчо Качето за четвърта поредна година спечели конкурса за най-оборотен клиент на дискотеките и баровете в Айтос през 2016. Оценяването става на базата на сумата, похарчена за алкохол и забавления в хиляди левове. Качето е на едноличното първо място с оборот от 10 хиляди лева за една календарна година. В сметката му влизат 70 бутилки водка и уиски, 50 литра кола и десетки килограми бадеми и лешници.
В Айтос дойде ли петък вечер, всички знаят, че Йордан Иванов-Качето е най-отпред на опашката пред клубовете. Най-големите напивания, забивания на готини гаджета и танци стават, когато Качето е в клуба.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама