Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6395790 www.bgdnes.bg

Меси псува Рамос

Отчаяние налегна "Барселона" след реванша за Суперкупата на Испания с "Реал" (Мадрид). "Белият балет" победи с 2:0 като домакин и с общ резултат 5:1 вдигна поредния трофей тази година.

Загубата на "Сантяго Бернабеу" сложи край на серията от мачове на "Барселона" срещу "Реал", в които каталунците неизменно отбелязваха поне по един гол. От 2011 година насам Лионел Меси и компания поразиха вратата на големия си съперник в 24 поредни двубоя.

Реклама

Загубата във второ поредно "Ел Класико" изнерви дори Лионел Меси. Той напсува Серхио Рамос. Капитанът на "Реал" и звездата на "Барселона" влязоха в челен сблъсък в наглед спокойна ситуация. При фаул за "Барса" защитникът на "Реал" взе топката под носа на Меси. После се направи, че му я дава, но в последния момент я подхвърли нагоре. Аржентинецът не издържа на подигравката и му тегли една сочна псувня. По устните на Меси в канала са разчели и каква точно: La concha de tu madre!. Точен превод на български няма. Изразът се отнася пряко за женските репродуктивни органи и се смятат за една от най-големите обиди в страни като Аржентина, Чили, Испания и др.

Защитникът на Жерар Пике не скри разочарованието си от загубата. Той за първи път публично призна превъзходството на "белия балет" в момента.

"Трябва да признаем, че съперникът беше по-добър от нас. От 9 години съм в "Барселона", но за първи път се чувствам по-нисш от "Реал" (Мадрид)", заяви Пике.

Съотборникът му Жорди Алба обясни, че причината за загубата е в пресата от страна на домакините.

"Реал" беше по-добър и в двата мача и заслужено спечели Суперкупата. Беше ни трудно да контролираме топката, защото противникът отлично пресираше. "Реал" има много силна халфова линия и контраатакува светкавично", обясни той.

Реклама
Реклама
Реклама