Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6396047 www.bgdnes.bg

Забравиха Мануела

10 години след катастрофата: Усмихва ни се и мига, сподели бащата Красимир

Доли ТАЧЕВА

"Приятелите на Мануела я забравиха. Жалко е, но аз ги разбирам. Млади хора са, имат техен живот. Не се сърдя на никого. Изключително тъжно е, но приех нещата".

Реклама


Това сподели пред "България Днес" Красимир Горсов, бащата на пострадалото момиче.


На 5 август се навършиха 10 години от зловещата катастрофа край река Ропотамо. Тогава Мануела Горсова и Петър Петров бяха смазани между ламарините на автомобила на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. Петър загина на място, а Мануела изпадна в будна кома.


"Няма да позволя на Стависки да забрави Мануела! Той се подигра с нас. Идва в България, пързаля се, не ми побира главата как може да е толкова нагъл. Ако си беше получил заслуженото, поне някакво минимално успокоение щеше да има в нас. За него темата Мануела не е на дневен ред. Това е цинично! Единствената причина да е жив е това, че вярваме и знаем, че Мануела ще се оправи", допълни съсипаният баща.


Последният контакт на семейство Горсови с Максим е преди 9 години. От тогава фигуристът не е търсил по никакъв начин младото момиче.

В същото време Мануела продължава с рехабилитациите. Осъзнава всичко, което се случва около нея. Може дори да общува с хората, които я заобикалят. Когато й зададат въпрос, борбеното момиче мига един път за "да" и два пъти за "не". От време на време дори се усмихва, което дава надежда на семейството й, че нещата ще се подобрят. Майка й Диана е неотлъчно до нея. Рядко излиза навън, защото постоянно е заета да е около детето си.


На 2 септември младата жена ще навърши 28 години. Рожденият й ден е единственият празник, който се чества в семейство Горсови. Приятелите на Мануела вече не се отбиват, но за сметка на това близки до семейството през целия ден се редят на вратата, за да я уважат и поздравят за празника.

"С майка й се радваме, че хората я уважават и не са я забравили. За рождения й ден подготвяме много подаръци и изненади. Надявам се тази година да мине по-добре, защото миналата година беше тъжна. Не сме загубили надежда. Тя е всичко за нас с Диана", допълни Горсов.

Реклама
Реклама
Реклама