Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6396263 www.bgdnes.bg

15 млн. евро за играчи от Първа лига

Трансферната лудост, която изстреля в Космоса цените на добрите футболисти, даде глътка въздух и на българските клубове.
Родната Първа лига може да се похвали с рекордни продажби на обща стойност над 15 млн. евро.
Тази сума е безкрайно далеч от онези 222 млн. евро, платени за Неймар от "Пари Сен Жермен", но тенденцията е благоприятна.
Най-много пари за футболист от нашето първенство бяха платени за Кафу. Нападателят на "Лудогорец" премина в "Бордо" срещу 7 млн. евро.
Ръководството на "орлите" искаше поне 10 млн. евро, но след безплодни преговори с няколко различни клуба стана ясно, че просто няма кой да извади такава сума за този футболист.
Шампионите направиха и друга сериозна сделка преди това.
Клубът ще прибере над 4 милиона евро от "Аталанта" за бранителя Хосе Луис Паломино.
Личните условия на аржентинеца също са повече от добри. Той се е разбрал с клуба от Бергамо да получава по 2,5 милиона евро на сезон.
Преди отварянето на настоящия трансферен прозорец рекордът за най-висока трансферна сума държеше Жуниор Кайсара. Преди две години той беше продаден от "Лудогорец" на "Шалке" за 5,5 милиона евро.
"Левски" също се отчете с две солидни продажби.
Мехди Бурабия отиде в "Коняспор" срещу 550 000 евро, а Божидар Краев в "Мидтиланд" за 600 000 евро.
Добрата стара "Славия" също не остана капо. "Белите" ще приберат сумата от 1,7 млн. евро от трансфера на Петко Христов във "Фиорентина".
Най-екзотичната дестинация е за Омар Косоко от "Ботев". Той ще играе под ръководството на Диего Марадона в отбора от Обединените арабски емирства "Ал Фуджайра".
"Канарчетата" ще приберат за звездата си около 250 000 евро.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама