Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6397268 www.bgdnes.bg

Валери: Плажни концесионериклатят държавата

Бойко подкрепи Симеонов, парламентът да решава за шума

Надя Панкова

Плажни концесионери като Маргините, Маджо, Радо Слънцето и други клатят държавата. Печелят на гърба на другите. Ние ги правим назначени печеливши, като им даваме концесии на плажове от по 20 години. Така вицепремиерът Валери Симеонов отговори вчера на многолюдния протест на собственици на заведения срещу акция "Тишина" по морето.
"Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона. Кой клати държавата през туризма? Наематели и концесионери на плажове: Маджо, братя Маргини, Радо Слънцето. Тези хора са свикнали да печелят на гърба на другите. Не е нормално да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги правим назначени печеливши", аргументира се Симеонов. По думите му той нито е "дърпал шалтери", нито пък познава оплакалия се от арест диджей Станчо, който обвини Симеонов, че го арестувал и му взел лаптопа. Според вицепремиера акцията вече дава резултати и протестиращите собственици са "именно такива, които се смятат за недосегаеми и над закона". Повечето по думите на Симеонов са на хора със съмнително минало.
"Протестът е все едно терористите от "Ал Кайда" да отидат да протестират в Брюксел пред Европейската комисия. В бар "Оксижен", който е собственост на една мутра от Пазарджик - Божо Кравата, става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват. Те продължават да скандализират. С такова разпределение на наемателите на плажовете какъв туризъм можем да очакваме", заяви Симеонов. Той изрази надежда и държавата да започне да разваля концесии.
Премиерът Бойко Борисов също даде рамо на акция "Тишина" вчера, след като от Пловдив обяви, че законът е за всички и трябва да се спазва. За разлика от министъра на туризма Николина Ангелкова, която се дистанцира от действията на вицепремиера, Борисов обяви, че Симеонов постъпва правилно. "Говорих с Валери Симеонов. За 2 от заведенията има жалби - за едното 10, за другото около 20. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23,00 часа. Този дебат трябва да се пренесе в парламента, да се чуят "за" и "против" и да се реши дали да се смени, или да не се смени законът. Той е за това, да се изпълнява", отсече Борисов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама