Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6400324 www.bgdnes.bg

Родителите на 4-годишния Иво в кома: Лекарска некадърност убива детето ни!

Дренаж може да го спаси, но няма кой да го направи

Иво АНГЕЛОВ

"Некадърността на лекарите в болницата в Казанлък убива детето ни и всеки ден намалява шансът му да оцелее".
Това заявиха с дълбока тъга и разочарование пред "България Днес" родителите на 4-годишния Иво. Както писахме, малчуганът е в кома, след като изненадващо му открили тумор в главата.

Детето е в много критично състояние, като нито може да бъде транспортирано в София, нито да бъде лекувано в Казанлък. Според родителите основна вина за това имат лекарите.
"Д-р Стефан Шишков е човекът, който трябваше да реагира веднага, но не го направи. Той е некадърник, който ни казваше, че няма никакъв шанс за детето ни да живее и умира. А в същото време лекари от София ни обясниха, че трябва да се направи дренаж и има шанс за сина ни. Като им казахме в болницата в Казанлък и те в недоумение започнаха да питат мен и съпругата ми какво е това дренаж. Питам - нормално ли е лекари да не знаят как да постъпят в такава ситуация", гневен е бащата Ивайло.
"Силно се надяваме да не е късно за сина ни. Ако има лекар от София или Стара Загора, който може да започне лечение, нека се свърже с нас. Ще се борим докрай детето ни да се излекува. Състоянието му постоянно се влошава и става все по-зле. Още в началото е трябвало да се действа бързо, за да не се стига до тази ситуация", добави майката Мария.

Реклама

На 10 август Иво вдига висока температура - 42 градуса, и е приет в лечебното заведение. Направен му е рентген, който установява кръвоизлив в главата. Диагнозата на лекарите е ужасяваща - тумор в изключително напреднал стадий. Майката Мария разказа, че детето се схванало изведнъж, не можело да държи главичката си изправена, държало се и викало. Завела го при педиатър, който казал, че е настинал и затова се е схванал. Не му назначил изследвания, а му изписал антибиотик. Два дни по-късно Иво изпада в кома.

"България Днес" се опита да се свърже с д-р Шишков, за да представи и неговата гледна точка, но той не отговори на позвъняване на мобилния телефон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама