Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6400330 www.bgdnes.bg

Диневи с кола за 2,5 млн.

Милионерите карат единственото в България "Хенеси Веном ДжиТи"

Братята Йордан и Динко Диневи шофират единственото в България "Хенеси Веном ДжиТи". Червеният звяр събира очите на летовниците в Свети Влас и е смятан за най-бързата кола в света, споделят близки на богатите братя.
Двуместното спортно чудовище разполага с V-образен, десетцилиндров задвижващ агрегат с работен обем от 8.5 литра, а максималната мощност на двигателя е от 1250 до 1550 конски сили.

Автомобилът е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за 2.2 секунди, от 0 до 160 км/ч за 4.9 секунди, от 0 до 240 км/ч за 7.9 секунди и от 0 до 320 км/ч за 14.5 секунди.
Максималната скорост на движение е почти 430 км/ч, каквато Хенеси успя да развие на писта в Калифорния. Според създателя й Джон Хенеси колата може да развие и 450 км/ч при наличие на достатъчно дълга писта.

Реклама

Базовата цена на двуместната и двуврата перла е близо 1 млн. долара. При желание от страна на клиентите и след доплащане на още 125 000 долара максималната мощност на автомобила може да бъде "повдигната" с още 200 конски сили. За допълнителен тунинг и екстри заможните клиенти се бъркат още по-надълбоко, като цената набъбва на 2,5 млн. лева.

Йордан и Динко Диневи са отявлени почитатели на луксозните автомобили и яхти. Йордан признава, че е вдигал 300 км/ч със свръхзвуковия си автомобил. Искал да изпробва новата си перла в автопарка и се увлякъл. Той споделя, че у нас има много малко места, където може да развие висока скорост, а и не е редно заради ограниченията и множеството произшествия по пътищата.

В богатия автопарк на братя Диневи присъства и невероятното бяло ламборгини с регистрационен номер от еднакви номера, което доскорошният свекър на фолкпевицата Емунуела Динко Динев любезно й бе предоставил да шофира. Тогава изпълнителката имаше любовна авантюра със сина му Димитър Динев, от когото има дете.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама