Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6402964 www.bgdnes.bg

Звездата на Народния, актьорът Стоян Алексиев: Ще ме убият със снимките

Не съм добре със сърцето заради папарашките фотоси, цяла седмица съм на лечение

Лили АНГЕЛОВА

"Не съм добре, ще ме убият снимките. Искам да помоля медиите да спрат с тяхното разпространяване, това не ми се отразява никак добре здравословно."
С тези думи една от най-големите звезди на Народния театър "Иван Вазов" Стоян Алексиев помоли да се спре с пускането на папарашките фотоси на "Пик", в които той е хванат да бърка в гащите на 24-годишната студентка от НАТФИЗ "Кр. Сарафов" Ивана Бобойчева. Фотосите, се оказва, са вдигнали кръвното налягане на екранния д-р Генадиев от сериала "Откраднат живот" и цяла седмица той е бил на лечение в болница. Докторите са проследили състоянието на актьора и са му поставили холтер, който за 24 часа да измери състоянието на сърцето му.
Освен всичко от кардиологията изявили желание да наблюдават състоянието на Алексиев поне още месец. Актьорът си тръгнал от лечебното заведение с куп лекарства в ръка. "Не обичам да пия такъв тип илачи, но когато се налага, е оправдано", каза Алексиев, който обикновено се лекува с алтернативна медицина.
Причината за влошеното състояние на 66-годишната звезда е приятелството му, както той сам се изрази пред "България Днес", с 24-годишната Ивана. В началото той се опита да се оправдае, че снимките били "наужким" и били пробни за филм. За съжаление Алексиев е семеен човек, който от години живее със съпругата си Надя. Тя от своя страна също била шокирана от видяното, но обясни, че от години двамата живеят в "отворен брак".
На снимките с девойката реагирали адекватно двамата синове и дъщерята на актьора. Според тях нямало нищо непристойно в поведението на баща им. Шефът на Народния театър "Иван Вазов" обаче Мариус Донкин бе на обратното мнение. Той открито порица поведението на колегата си от снимките и обясни, че ако "това е истина, ще намери начин да поговори с него и след това ще предприеме, ако се наложи, някакви действия". "Актьорите от Народния театър трябва да дават пример за поведение, моралът им изобщо не трябва да е под съмнение", категоричен е най-успешният директор на първата ни трупа.

Два пъти бях в емоционален шок

Носителят на "Аскеер 2004" общо два пъти е попадал в силно влошено емоционално състояние. Първият път бил на 11 септември 2001-ва, когато е на турне в Ню Йорк. Зарекъл се е да се качи на кулите близнаци и да нащрака серия от панорамни снимки, защото предишния път, когато е бил в Голямата ябълка, не е успял. Задържала го негова близка, която почти го връща от вратата под някакъв предлог. Минути по-късно кулите гръмват пред очите на ужасения свят. Вторият път, когато пак има емоционален срив екранният проф. Генадиев, е, когато лежи в болница заради червен вятър. "Случи се само преди няколко години. Тогава работих във Варненския театър и по ирония на съдбата играех хирург в една доста революционна пиеса на Кольо Георгиев. Естествено, че отидох в болница. Лежах непрекъснато, кракът ми беше вдигнат високо, защото иначе болките бяха непосилни. Заболяването червен вятър се лекува само с мускулни инжекции пеницилин и стрептомицин. Това заболяване се отрази на колянната ми става и през годините постоянно ми напомня за себе си", обясни Стоян Алексиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама