Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6407506 www.bgdnes.bg

След президентската дъщеря Фани Стоянова И синът на Корнелия заработи за Ротшилд Рафаел работи в банка на пъпа на Ню Йорк Надя Панкова

Надя Панкова

В познатата жаргонно като "банка на Ротшилд" елитна финансова империя "Голдмън Сакс" с приход от близо 200 милиарда долара годишно работи синът на лидера на БСП Корнелия Нинова - Рафаел. Това разказаха с гордост за "България Днес" близки до соцшефката, която преди година изпрати в САЩ на работа единствения си син.
Рафаел, който завърши университета "Бъркли" отвъд океана, веднага бил "лапнат" от елитната банкова къща. С длъжност финансов съветник, Рафаел работи на пъпа на Ню Йорк - в Манхатън, и съветва милиардери и милионери как да инвестират авоарите си, пише в работния му профил в "Голдмън Сакс". Синът на Нинова не искал и да чуе за друго работно място, подобно на дъщерята на бившия президент Петър Стоянов, която също заработи в банката "Ротшилд" и гради успешна кариера. Според профила му в "Голдмън Сакс" Рафаел не е чиновник на бюро, а съветва магнатите как да инвестират в имоти, акции, фючърси и фондове, като помага и на работата на други фирми, клиенти на маститата банка. Въпреки че има едва година зад гърба си в "Голдмън Сакс", синът на соцлидера крачи уверено към финансови бъднини. Рафаел дори е регистриран в престижната "ФИНРА" - регулаторния орган на финансовите адвайзъри в САЩ. От "Голдмън Сакс" не се спрели случайно на сина на Нинова преди назначението - Рафаел изкарал летен стаж в престижната фирма веднага след дипломирането си от "Бъркли", научи още "България Днес". Заради събитието Нинова и съпругът й летяха чак до САЩ, за да присъстват лично. Поздравления изказала и правосъдният министър Цецка Цачева, която тогава бе начело на парламента. Причината е, че въпреки че са отявлени опонентки на политическата сцена, Нинова и Цачева нямат против синовете им - Рафаел и Румен, да дружат заедно. Двамата са близки приятели и докато Рафаел катери финансовата стълбица, Румен Данговски-младши стана част от екипа на ЦЕРН.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама