Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6412839 www.bgdnes.bg

Петли терористи подлудиха Варна

Денонощен тормоз в морската столица 

Не можем да спим, кукуригат на кръгъл час, пишат жалби местни 

Два петела терористи подлудиха жителите на варненския квартал "Изгрев". Това става ясно от сигнал до Регионалната здравна инспекция в морската столица.
Хората са вдигнали ръце от гръмогласните пернати и не могат да спят от изпълненията им в ранните часове на денонощието.
"Моля да ми помогнете с информация как мога да се справя със следния проблем. Съседът ни има изграден курник на оградата ни. Помолихме го неколкократно да го премести, но отказва", пише в жалбата на изстрадалите варненци.
Според жалващите се положението се усложнява още повече от действията на комшията им. "Изхвърля екскрементите на кокошките в съседен, незаселен имот, който също е до оградата ни", се казва още в сигнала до здравните инспектори. Местните са в ужас, че из квартала се носи непоносима смрад и е невъзможно да се живее нормално в подобни условия.
Най-тормозещото било, че петлите като по часовник всяка сутрин в ранни зори кукуригали. "Будят ни в 3, 4, 5 и 6 часа. Моля, помогнете ни!!!", отчаяни са варненските жители. Според тях животните сякаш усещали колко точно е часът и точно тогава най-сериозно се активизирали.
Сигналът за петлите терористи е подаден на 8 август тази година, но във форума на Регионалната здравна инспекция все още няма отговор. Варненци коментират, че собственикът на птиците ще бъде принуден да ги премести, в противен случай може да се наложи животните да паднат под ножа.
Шумно пернато побърка преди 3 години и жителите на пловдивския квартал "Кючук Париж". Петелът, който живеел в двора на къща в района, вдигал толкова много аларма, че от него пропищял целият квартал.
"Ние не можем да идем да кажем на петела да не кукурига, но собственикът може да го махне оттам или да предприеме други мерки, чрез които да спре шума", обясниха тогава от общинския инспекторат.

Глобата е до 500 лева

Наредбата за обществения ред в морската столица не допуска гледането на петли и кокошки на територията на града.
Член 23, ал. 2 от нормативния документ гласи: "Забранява се отглеждането на селскостопански животни и птици в имоти, находящи се във Варна. А в съставните кметства на община Варна се допуска, като се осъществява на разстояние не по-малко от 3 метра, считано от граничните регулационни линии със съседните имоти".
При неизпълнение се налага глоба от 50 до 500 лева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама