Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6415424 www.bgdnes.bg

Екзекуторът на Елена хладнокръвно в съда: Не ме е страх от мъст

"Аз получих своята вендета, като застрелях жена си. Не ме е страх от мъст, така или иначе животът ми е пропилян и съсипан. Просто искам да лекувам рака си в по-добри условия", хладнокръвно и без никаква емоция заяви вчера пред съда 64-годишният Венцислав Василев, който разстреля посред бял ден пред очите на десетки свидетели съпругата си Елена в столичния кв. "Лагера". Въпреки медицинските експертизи, които доказват наличието на десетки метастази по цялото тяло на Василев, и твърдението на защитата му, че на 8 септември той трябва да започне химиотерапия, магистратите категорично отказаха да пуснат от ареста бруталния убиец.

Самият Василев заяви с примирение, че освен това, което е направил, друго престъпление няма да извърши, няма да избяга и стискайки зъби, ще си чака последствията и присъдата. Защитничката му адвокат Деница Димитрова пък изтъкна, че в следствения арест и в МВР болница няма как да бъде проведена адекватна терапия и да се изчистят раковите разсейки, пръснати из организма на клиента й. Съдийският състав бе категоричен, че лечението на Василев ще започне зад решетките и евентуално, ако има пречка, чак тогава той може отново да поиска да излезе на свобода.
Междувременно близки, роднини и приятели на разстреляната с 4 куршума Елена коментират с гняв, че ще се борят докрай извергът да не види бял свят.
"Ти, тъпо копеле, което отне живота на приятелката ми пред очите ми и остави две малки деца без майка, ти... ти много ще страдаш, каквото мога и не мога, ще направя, за да останеш през остатъка от скапания си жалък живот в затвора! Ние, нейните приятели, няма да забравим и винаги ще сме тук, да ти вгорчаваме живота, който се надяваме да бъде кратък и мъчителен! Не мога да сдържам омразата си към теб!", написа в знак на болезнена скръб най-добрата приятелка на Елена - Милена. Именно пред нейните очи на 18 август Венцислав вади впасания в панталоните си боен пистолет, насочва го срещу съпругата си и я прострелва смъртоносно в главата, гърдите и корема.


"Той дойде, каза й, че е нагла и безсрамна и му е съсипала живота, и просто започна да стреля. Тя се свлече още с първия куршум", спомня си със сълзи на очи Милена.
След фаталния завършек на трагедията, която според роднини е продължавала години, тъй като Венцислав е тормозел и биел Елена многократно, двете деца от брака им - на 11 и 5 години, остават сираци. Според данни от делото в момента с тях работят екип от психолози, психиатри и социални служители. Те временно са настанени при майката на Елена, като ежедневно редица експерти се борят за запазване на психиката им. По непотвърдена информация е задвижена и процедура по получаване на попечителство на бабата. След фактическата раздяла на съпрузите преди две години, които не успели да стигнат до развод, възрастната жена поела грижите за дечицата, докато дъщеря й нареди живота си и си намери работа.
Всички приятели на хубавата Елена са изявили готовност да помагат с каквото могат, както финансово, така и морално на клетите деца.
"Ще помагаме както и каквото можем на двете осиротели душици", кълне се друга приятелка.
Междувременно стана ясно, че криминалисти са категорични, че убиецът не изпитвал грам разкаяние, прекрасно разбирал стореното и дори заявил пред тях, че се радва, че всичко е приключило и че тя не е сред живите.

Ревност в основата на разстрела

Психолози, запознати със случая, са категорични, че Василев е напълно вменяем, но страда от т.нар. патологична ревност, известна още и като синдром на Отело. Има събрани данни по делото, които доказвали, че Венцислав откачал само при мисълта, че някой би могъл да погледне жена му. Експерти са на мнение, че след като Василев е разбрал и за бързо разпространяващия му се рак на простатата, той е решил, че няма какво повече да губи в своята обреченост.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама